Tăiați pepenele în sferturi. Îndreptați marginile fiecărui sfert. Din sferturi, tăiați 6–9 bucăți de aproximativ 4–5 cm lățime și puneți-le deoparte. Scoateți pulpa rămasă, îndepărtați semințele și cântăriți 300 g. Spălați căpșunile cu grijă și curățați-le. Curățați banana de coajă.
Puneți pulpa de pepene, căpșunile proaspete sau congelate și banana într-un blender. Adăugați celelalte ingrediente și mixați totul până devine un piure fin. Lăsați compoziția să înghețe într-o mașină de înghețată. Respectați indicațiile producătorului.
Din bucățile late de pepene, scoateți miezul astfel încât să rămână margini de aproximativ 1 cm grosime. Tăiați batoanele de ciocolată în formă de trapez și apăsați-le în marginile de pulpă. Porționați înghețata și distribuiți-o în „buzunarele” de pepene. Decorați cu bombonele colorate și căpșunile pregătite.
Rețete asemănătoare
Înghețată
Înghețată
Înghețată