Preîncălzește cuptorul la 200°C și unge 4 forme mici pentru porții individuale. Topește ciocolata și untul în cuptorul cu microunde în reprize de câte 20 de secunde, amestecând după fiecare încălzire. Lasă deoparte să se răcească.
Bate ouăle, zahărul și pasta de vanilie cu un mixer electric până obții o compoziție deschisă la culoare și destul de densă.
Cerne făina și cacaoa peste compoziția de ouă și încorporează-le ușor în aluat. După ce făina s-a amestecat complet, adaugă ciocolata topită și încorporeaz-o cu grijă.
Împarte aluatul în formele individuale unse și pune-le în cuptor pentru 8–10 minute. Lava cake-urile sunt gata când marginile sunt coapte, dar interiorul trebuie să rămână moale. Lasă-le să stea aproximativ 1 minut înainte de servire.
Răstoarnă apoi prăjiturile pe farfurii și servește-le, de exemplu, cu frișcă sau înghețată!
Rețete asemănătoare
Cofetărie
Cofetărie
Cofetărie