Spală morcovii, taie felii și pune la fiert cu 250 ml apă. Acoperă oala și gătește la foc mic timp de 15 minute până devin moi. Pasează morcovii și lăsă-i să se răcească.
Amestecă făina cu drojdia într-un castron. Adaugă piureul de morcovi, uleiul și sarea. Folosind un mixer, frământă timp de aproximativ 5 minute pentru a forma un aluat. Presară cu făină, acoperă și lasă-l să crească într-un loc cald până când își mărește vizibil volumul (60 de minute).
Așază o foaie de copt. Preîncălzește cuptorul. Așază aluatul pe o suprafață presărată cu făină și împarte-l în două. Formează fiecare jumătate într-un sul, apucă de capete, răsucește și așază pe
foaia de copt. Repetă cu a doua bucată de aluat. Acoperă din nou și lasă să crească într-un loc cald până când pâinea își mărește vizibil volumul, apoi coace timp de 15–18 minute și lasă să se răcească pe un grătar.
Durată de coacere: 15 - 18 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 220 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 200 °C
Se rumenesc ușor migdalele într-o tigaie anti-aderentă și se lasă să se răcească pe o farfurie. Lasă deoparte 50 g pentru a le adăuga în pesto. Spală frunzele de morcov și lasă-le să se usuce. Taie partea inferioară a tulpinilor și tocă-le grosolan împreună cu brânza parmezan și usturoiul. Folosind un blender, amestecă toate ingredientele, cu excepția celor 50 g de migdale, într-un castron. Adaugă migdalele și condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat, după gust. Pesto poate fi păstrat în frigider timp de 5 zile sau congelat timp de până la 3 luni.
Rețete asemănătoare
Rețete sărate
Rețete sărate
Rețete sărate