Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Caramel Shortbread

Preparat rapid

despre 20 bucăți

grad de dificultate redus 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Caramel Shortbread

Pentru aluat:

225 g făină
125 g unt sau margarină moale
80 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker

Pentru umplutură:

100 g unt
80 g zahăr
400 ml lapte condensat

Pentru glazurare:

2 plicuri Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker

preparation

Mod de preparare

1

Se unge forma de copt și se preîncălzește cuptorul.

2

Aluat: Se pun toate ingredientele pentru aluat într-un vas de mixat şi se prelucrează folosind mai întâi viteza cea mai mică a mixerului timp de 2 minute, apoi viteza cea mai mare, până la omogenizare. Se toarnă aluatul în forma de copt şi se înţeapă de mai multe ori cu o furculiţă. Se introduce forma la cuptor, în partea de mijloc a acestuia.

Cuptor electric 200 °C

Cuptor cu aer cald 180 °C

Durată de coacere: despre 25 Minute

3

Blatul se lasă la răcit în forma de copt.

4

Umplutura: Untul cu zahărul se topesc într-un vas înalt. Se adaugă laptele condensat şi se dă în fiert amestecând continuu. Se lasă la fiert, la foc mic, timp de aprox. 8 minute, până când crema obţinută se îngroaşă, iar culoarea acesteia devine asemănătoare caramelului. Se întinde crema peste blat şi se pune la frigider timp de 1 oră.

5

Glazura: Se pregătește conform indicațiilor de pe ambalaj, se taie plicul în colț și se întinde peste prăjitură. Cu ajutorul unui pieptene special de decorat prăjituri, se desenează un model. După ce s-a întărit ciocolata, se scoate prăjitura din formă. Tăiaţi prăjitura, formând dreptunghiuri de 5 x 2 cm.

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii