Flag

Chec pascal

1 bucată
Ușoară
20
O gustare dulce de primăvară ce va aduna toți pofticioșii la masa de Paște!
Sărbătoriți Paștele cu un delicios chec pascal, îmbogățit cu alune mărunțite crocante, bucăți de fructe confiate și stafide aurii suculente. Această combinație de arome și texturi face din checul pascal alegerea perfectă pentru masa festivă de Paște. Ușor de preparat și extrem de versatil, va dev...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
1 cutieMix pentru Chec Dr. Oetker
60 mllapte
3ouă
150 gunt sau margarină moale
25 galune mărunțite
25 gfructe confiate
50 gStafide aurii Dr. Oetker
1 lingurițăEsență de rom 38 ml Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Mix pentru Chec Dr. Oetker
Picture - Stafide aurii Dr. Oetker
Picture - Esență de rom 38 ml Dr. Oetker
1

Aluat chec pascal

Într-un vas, se prepară mixul pentru Chec conform instrucțiunilor de pe cutie, apoi se adaugă alunele mărunțite, fructele confiate, stafidele și esența de rom.

2

Aluatul astfel obținut se coace conform instrucțiunilor specifice fiecărei mașini de copt pâine sau în cuptor.

Durată de coacere: 60 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C


Pentru a obține un chec cu aspect marmorat, folosiți în locul alunelor, fructelor confiate, stafidelor și esenței: 50 g nucă de cocos, 1 lingură rasă cu cacao, 2 linguri lapte. 
Mod de preparare: într-un vas, se prepară mixul pentru Chec conform instrucțiunilor de pe cutie, apoi se adaugă nuca de cocos. Două treimi din aluatul obținut se toarnă în tava tapetată. Se amestecă 1 lingură rasă cu cacao, 2 linguri de lapte și aluatul rămas și se toarnă peste aluatul din tavă. Aluatul astfel obținut se coace conform instrucțiunilor specifice fiecărei mașini de copt pâine sau în cuptor.

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.