Flag

Cheesecake de vanilie fără coacere

8 porții
Ușoară
180
Cheesecake de vanilie fără coacere: cremos, simplu și delicios. Savurează o experiență desert fără efort, plină de rafinament.
Încântă-ți simțurile cu un cheesecake de vanilie fără coacere. Textura sa cremoasă și aroma delicată de vanilie se combină într-un desert spectaculos. Fără efortul coacerii, te poți bucura de fiecare mușcătură a acestui deliciu rafinat. Perfect pentru orice ocazie sau moment de răsfăț, acest dese...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Dacă vă place cheesecake-ul cu mai multe fructe, înlocuiți iaurtul cu iaurt cu fructe
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pentru blat
Sucitor
Formă rotundă de copt cu margine detașabilă, cu diametrul de 20 cm
Răzătoare
Mixer cu palete de batere

Ingrediente

Pentru blat
80 gunt moale
120 gbiscuiți (pisați mărunt)
Pentru cremă
lămâie bio (jumătate)
2 plicuriZahăr Vanilinat Dr. Oetker
500 gbrânză cremoasă de vaci (60% grăsime)
500 mllapte bătut sau iaurt (10% grăsime)
90 gZahăr pudră aromatizat Dr. Oetker - cu aromă de citrice și de vanilie
2 plicuriGelatină Dr. Oetker (foi)
Pentru decorare
zmeură sau alte fructe de pădure
sos de căpșuni Dr. Oetker
frunze de mentă proaspătă

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker - cu aromă de citrice și de vanilie
Picture - Gelatină Dr. Oetker (foi)
Picture - sos de căpșuni Dr. Oetker
1

Prepararea blatului de cheesecake de vanilie

Pentru bază se topește untul într-o oală, la foc mediu. Se pun biscuiții într-o pungă de congelare, se închide punga și, folosind sucitorul, se zdrobesc biscuiții în firimituri. Biscuiții sfărâmați se toarnă peste untul topit și se amestecă bine.


Se tapetează baza formei de copt (cu diametrul de 20 cm) cu hârtie de copt. Se împrăștie uniform amestecul de biscuiți sfărâmați și unt topit peste baza formei de copt și apoi se presează bine pentru a forma baza prăjiturii. Se lasă să se răcească circa 15 minute.

2

Prepararea cremei de brânză

Pentru a pregăti crema de brânză se spală bine lămâia în apă fierbinte, se zvântă și se răzuiește fin coaja ei. Se stoarce apoi zeama din lămâie. 
Într-un bol se amestecă laolaltă cu mixerul, cu paletele de batere, coaja rasă de lămâie, zeama de lămâie, zahărul vanilinat, brânza cremoasă și iaurtul până ce se obține o cremă omogenă.


Se pun foile de gelatină într-un bol cu apă și se lasă să se hidrateze bine. 
Se cerne apoi zahărul pudră într-un bol și împreună cu gelatina se încorporează în crema de brânză. Se toarnă crema peste baza prăjiturii, se nivelează bine, apoi prăjitura se păstrează la frigider pentru circa 3 ore. 

3

Decorarea cheesecake-ului de vanilie

După ce se scoate prăjitura de la frigider, se îndepartează forma de copt de jur împrejur și se decorează apoi după preferințe cu zmeură sau alte fructe de pădure de sezon și cu frunze de mentă proaspătă. 
Prăjitura se servește cu sos de căpșuni.

  • Dacă vă place cheesecake-ul cu mai multe fructe, înlocuiți iaurtul cu iaurt cu fructe