Flag

Cheesecake cu ciocolată albă fără coacere

12 felii
Ușoară
30
Această rețetă se potrivește perfect zilelor de Paști (și nu numai), iar baza de ciocolată bogată în biscuiți, acoperită de un strat alb și cremos de cioco
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Dacă nu vreți să decorați cheesecake-ul ca pentru Paști, puteți renunța la ouăle de ciocolată și să puneți buclele de ciocolată pe toată suprafața cheesecake-ului
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru bază
125 gunt (nesărat)
300 gbiscuiți digestivi
50 gCacao Dr. Oetker
Pentru cheesecake
400 gciocolată albă
450 gcremă de brânză (la temperatura camerei)
300 mlsmântână pentru frișcă
1 lingurăEsență naturală de vanilie Madagascar (5 ml)
Pentru decor
15 gCacao Dr. Oetker
20 - 25 mlapă (4-5 lingurițe)
50 gciocolată neagră
80 gouă de ciocolată (opțional)

Afișare produse

Preparare


Pentru bază
1

Ungeți o formă de cheesecake cu diametrul de 22 cm și cu bază detașabilă și tapetați-o cu hârtie de copt. Zdrobiți biscuiții digestivi fin, fie cu ajutorul unui robot de bucătărie fie prin punerea lor într-o pungă de gătit urmată de zdrobirea lor cu ajutorul unui sucitor. 

2

Puneți biscuiții zdrobiți și pudra de cacao într-un bol și amestecați până când pudra de cacao acoperă toți biscuiții. Turnați apoi untul topit și amestecați astfel încât să acopere toți biscuiții.

3

Turnați amestecul de biscuiți în forma de cheesecake pregătită și apăsați ferm baza astfel încât să rezulte o bază compactă și uniformă. Lăsați la frigider să se răcească cât timp faceți restul cheesecake-ului.


Pentru stratul de cheesecake
4

Rupeți ciocolata în bucăți și puneți într-un bol, la cuptorul cu microunde pentru 1 minut după care amestecați. Continuați topirea la cuptorul cu microunde în sesiuni de 10 secunde urmate de amestecare, până când ciocolata este topită în întregime, după care se lasă la răcit.

5

Puneți crema de brânză, smântâna și esența de vanilie într-un bol separat și bateți cu telul până când devine cremos. Adăugați ciocolata albă în compoziție și bateți cu telul, asigurându-vă că aceasta nu este prea rece - altminteri se vor forma bulgări.

6

Scoateți baza de cheesecake de la frigider și turnați amestecul deasupra, uniformizând astfel încât să acopere în întregime baza și să fie uniformă. Se lasă la frigider pentru 3 ore sau peste noapte.

7

Pentru decor

8

Înainte de servire, scoateți cheesecake-ul de la frigider și îndepărtați forma de copt cu grijă, după care transferați cheesecake-ul pe o farfurie întinsă.

9

Într-un bol mic, puneți pudra de cacao și câte o linguriță de apă, urmată de amestecare, până când se formează o pastă fină pentru a picura peste cheesecake.

10

Înmuiați o pensulă în pasta de cacao și stropiți cheesecake-ul. Repetați până ce este acoperit de multe picături - e o treabă destul de murdară așa că vă recomandăm să puneți o tavă de copt în spatele cheesecake-ului pentru a prinde picăturile care sar prea departe.

11

Creați buclele de ciocolată prin răzuirea marginii unei ciocolate cu ajutorul unui decojitor de cartofi. Puneți buclele de ciocolată în centrul cheesecake-ului pentru a crea un cuib, iar în mijloc puneți ouăle de ciocolată. 


Cheesecake-ul tău e gata pentru a fi servit!
 

  • Dacă nu vreți să decorați cheesecake-ul ca pentru Paști, puteți renunța la ouăle de ciocolată și să puneți buclele de ciocolată pe toată suprafața cheesecake-ului