Se amestecă toate ingredientele într-un blender sau într-un robot de bucătărie, la viteză mare, până se mărunțesc fin - acest proces ar putea să dureze mai mult sau mai puțin, în funcție de robotul de bucătărie folosit.
Se presează amestecul la baza unor borcane sau într-o formă de cheesecake și se lasă la frigider pentru a se răci.
Amestecaţi nucile caju înmuiate în apă într-un robot de bucătărie sau blender la viteză mare până se mărunțește fin.
Când nucile caju sunt fin mărunțite, adăugați în blender sau robotul de bucătărie laptele de cocos, siropul de arțar, zeama de lămâie, uleiul de cocos și esența de vanilie și mărunțiți până este totul amestecat și fin. La final, adăugați zmeura și tocați la viteză mare până e mărunțită fin.
Turnați amestecul de cheesecake pentru bazele răcite, asigurându-vă că este împărțit în mod egal, după care lăsați la congelator pentru 4 ore sau peste noapte.
Sosul de ciocolată poate fi preparat înaintea servirii și păstrat la frigider pentru maximum o săptămână. Dacă se întărește prea mult, se poate topi la cuptorul cu microunde pentru 30 secunde. Pentru sosul de ciocolată, încălziți crema de cocos într-o cratiță, la foc mic, până se apropie de fierbere. Se ia de pe foc, se adaugă ciocolata și se amestecă până se topește.
Adăugați zahărul pudră, pudra de cacao și esența de vanilie și amestecați până se omogenizează, după care se pune iar la foc mic dacă sosul nu este topit în totalitate. Amestecați până este neted. Lăsați sosul să se răcească sau puneți la frigider până la servire.
Scoateți cheesecake-ul de la frigider cu aproximativ 30 de minute înainte de servire. Turnați sosul de ciocolată peste cheesecake și ornați cu zmeură.
Rețete asemănătoare
Cheesecake
Cheesecake
Cheesecake