Flag

Cheesecake cu ciocolată fără coacere

8 - 10 felii
Ușoară
30
Acest cheesecake de ciocolată este foarte ușor de făcut și va fi desertul perfect pentru orice ocazie!
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru bază
75 gunt fără sare
200 gbiscuiți digestivi
25 gCacao Dr. Oetker
Pentru cheesecake
150 gciocolată cu lapte
150 gciocolată neagră
400 gcremă de brânză
200 mlsmântână pentru frișcă
5 mlEsență de vanilie 38 ml Dr. Oetker
Pentru decor
150 gciocolată neagră
50 gunt (nesărat)

Afișare produse

Picture - Esență de vanilie 38 ml Dr. Oetker

Preparare


Pentru bază
1

Tapetați cu hârtie de copt o formă cu baza detașabilă și cu diametrul de 20cm. Puneți biscuiții într-o pungă alimentară și zdrobiți-i bine cu un sucitor. 

2

Puneți biscuiții zdrobiți și pudra de cacao într-un bol și amestecați până biscuiții sunt acoperiți în întregime cu cacao. Turnați deasupra untul topit și amestecați bine. 

3

Turnați mixul de biscuiți în forma de copt pregătită și apăsați baza pentru a crea un strat uniform de biscuiți. Se lasă la frigider pentru a permite bazei să devină fermă, timp în care ne ocupăm de restul cheesecake-ului.


Pentru cheesecake
4

Rupeți ciocolata în bucăți și puneți-o într-un bol, la cuptorul cu microunde. Lăsați la cuptorul cu microunde pentru 1 minut, după care amestecați. Puneți iar la cuptor, pentru 10 secunde și amestecați și continuați procesul în sesiuni de 10 secunde urmate de amestecare până când ciocolata se topește, după care se lasă deoparte.

5

Puneți crema de brânză, smântâna și esența de vanilie într-un bol separat și amestecați cu telul până devine cremos. Folosind telul, amestecați în compoziție și ciocolata topită, asigurându-vă că ciocolata nu e prea rece (altminteri se vor forma bulgări).

6

Scoateți baza de cheesecake de la frigider și turnați amestecul deasupra, nivelând cu grijă astfel încât să se formeze o suprafață netedă și dreaptă. Se pune înapoi la frigider și se lasă pentru 3 ore sau peste noapte.


Pentru decor
7

Cu puțin timp înainte de servire, rupeți ciocolata amăruie în bucățele și puneți într-un bol, împreună cu untul și 15 ml (o lingură) de apă. Puneți bolul la cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde după care amestecați. Continuați încălzirea la cuptorul cu microunde în sesiuni de 10 secunde urmate de amestecare, până când amestecul este topit în întregime. Când s-a topit complet, se lasă deoparte pentru aproximativ 20 de minute, până începe să se îngroașe puțin.

8

După ce cheesecake-ul s-a întărit, scoateți-l de la frigider, îndepărtați forma de copt și puneți-l pe o farfurie întinsă. Cu ajutorul unei linguri, turnați deasupra sosul de ciocolată și întindeți-l cu grijă, permițându-i să curgă puțin și peste margini. 

9

Tăiați mărunt restul de 50g de ciocolată și presărați în jurul mărginii cheesecake-ului.


Cheesecake-ul este gata de servire. Pofta bună!