Flag

Ciuperci pentru iarnă

8 borcane 800 g
Ușoară
60
Cu Pikant Fix se obțin întotdeauna cele mai bune murături
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pregătirea
2 kgciuperci Champignon
2 kgCiuperci Pleurotus
0,5 kgsparanghel
0,5 kggogoșari
300 mloțet (9 %)
150 gzahăr
1 plicPikant fix dulce-acrișor Dr. Oetker
1 plicPikant Fix cu Verdețuri

Afișare produse

Picture - Pikant fix dulce-acrișor Dr. Oetker
1

Pregătirea

Ciupercile se opăresc timp de 3 minute în apă cu puţină sare, după care cele mai mari se taie în jumătăţi. Gogoşarii se spală, se curăţă şi se taie fâşii. Sparanghelul se spală şi se elimină partea lemnoasă de la rădăcină, iar apoi se taie batoane. Toate legumele se amestecă şi se pun în borcane.

2

Prepararea

Se pregăteşte compoziţia de apă, zahăr, oţet şi un plic de Pikant fix dulce-acrişor sau Pikant fix cu verdeţuri. Se pune la fiert şi se fierbe timp de 3-5 minute, amestecând continuu. Compoziţia obţinută se toarnă fierbinte în borcane. Borcanele se închid cu capac şi se depozitează la rece. Se vor consuma, de preferinţă, în 30 de zile de la desigilare.