Spălați roșiile verzi și ardeii. Coaceți-le ușor în cuptor. Nu le curățați de coajă după coacere.
Curățați, spălați și tăiați morcovii în rondele. Tocați mărunt frunzele de țelină și pătrunjel. Desfaceți usturoiul în căței și curățați-l.
Așezați roșiile, ardeii, morcovii, pătrunjelul, țelina și usturoiul în borcane spălate în prealabil.
Amestecați conținutul plicului de Pikant Fix cu apa, oțetul și zahărul. Puneți marinada obținută pe foc și lăsați-o să fiarbă timp de 3–5 minute, amestecând continuu.
Turnați marinada fierbinte peste legumele pregătite în borcane, agitați bine borcanele și completați cu marinadă dacă este necesar. Închideți imediat borcanele. Întoarceți-le cu capacul în jos pentru 5 minute. Păstrați-le într-un loc răcoros și întunecat.
Rețete asemănătoare
Murături și conserve
Murături și conserve
Murături și conserve