Flag

Clătite clasice

8 bucăți
Ușoară
40
Clătitele sunt delicioase ca desert, dar și ca aperitiv hrănitor sau ca fel principal de mâncare. Copiii le adoră în mod special
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Clătitele se pot servi cu compot, zahăr cu scorțișoară, sirop de arțar sau fructe.
Clătitele vor fi mai ferme și ai afânate dacă separați albușurile și încorporați mai întâi doar gălbenușurile în aluat. Albușurile se bat spumă tare și imediat înainte de coacere se încorporează în aluat.
Imediat după coacere, clăitele se pot păstra fierbinți în cuptor la 80°C (cuptoare cu încălzire sus/jos) sau la 60°C (cuptoare cu aer cald). Fiecare clătită se presară cu puțin zahăr înainte de a o stivui peste celelalte. În acest fel clătitele nu se vor lipi între ele.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare