Flag

Clătite cu umplutură crocantă

5 bucăți
Ușoară
20
Clătite cu umplutură crocantă din jeleu de mere și musli
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Imediat după coacere, clătitele se pot păstra fierbinți în cuptor la 80°C (cuptoare cu încălzire sus/jos) sau la 60°C.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Alautul
125 gfăină
1 prafsare
1 lingurăzahăr
250 mllapte
2ouă
Umplutura
350 gjeleu de mere
80 gMusli Vitalis Crocant cu Miere

Afișare produse

1

Aluatul

Făina cu sarea, zahărul și laptele se amestecă cu un tel într-un vas de mixare. Se adaugă ouăle și se mai amestecă o dată. Aluatul obținut se lasă în repaus circa 20-30 de minute.

2

Coacerea

Se încinge puțin ulei într-o tigaie teflonată (cu diametrul de circa  24 cm) apoi se toarnă un strat subțire de aluat în tigaie distribuit uniform pe toată suprafața tigăii. Imediat ce marginile clătitei capătă o culoare maro-aurie, clătita se întoarce folosind o spatulă de clătite. Se coace și pe partea cealaltă. În total se coc circa 5 clătite, la foc mediu.

3

Umplutura

Clătitele se umplu cu jeleu de mere și cu musli crocant și se așază pe un platou. Înainte de servire se presară cu puțin musli crocant.

  • Imediat după coacere, clătitele se pot păstra fierbinți în cuptor la 80°C (cuptoare cu încălzire sus/jos) sau la 60°C.