Flag

Gem de portocale roșii

5 borcane 200 ml
Medie
40
Un gem delicios care o să îți ajungă și pentru iarnă
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

pentru gemul de portocale roșii
1 kgportocale roşii
300 mlzeamă de lămâie
250 gzahăr
1 plicGelfix 4:1 Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Gelfix 4:1 Dr. Oetker
1

Pregătire

Portocalele se spală bine, după care se curăță de coajă și se îndepărtează sâmburii. Apoi, se taie în felii, după care în bucățele mici și se pun într-o oală adâncă, odată cu sucul de lămâie.

2

Preparare

Se gătesc portocalele la foc mediu pentru aproximativ 15 minute, amestecând din când în când, până portocalele devin moi. Apoi se ia oala de pe foc și se mixează compoziția cu un blender vertical, până devine piure și nu mai sunt bucăți întregi de portocală.

Durată de fierbere: 15 Minute

3

Se pune oala înapoi pe foc, tot la foc mediu, se adaugă zahărul și conținutul pliculețului de Gelfix 4:1 și se amestecă bine. Se lasă pe foc până la fierbere, după care se mai lasă 3-5 minute, timp în care se amestecă continuu.

Durată de fierbere: 3 Minute

4

Se ia de pe foc, se înlătură spuma şi imediat se umplu borcanele pregătite în prealabil. Se închid cu capace cu filet, se răstoarnă şi se lasă să stea sprijinite pe capac circa 5 minute.