Flag

Gem de prune și cireșe

6 borcane 200 ml
Ușoară
40
O delicatesă pentru micul dejun
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

pentru gemul de prune și cireșe
500 gprune (cântărite după pregătire)
500 gcireșe (cântărite după pregătire)
500 gzahăr
1 plicGelfix 2:1 Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Gelfix 2:1 Dr. Oetker
1

Prunele se spală, se scot sâmburii, se taie mărunt, după care se cântăresc 500 g. În același mod se spală și se scot sâmburii de la cireșe și se taie în jumătăți, după care se pun toate fructele într-o oală adâncă.

2

Se amestecă 2 linguri de zahăr cu Gelfix Extra 2:1, se adaugă peste fructe şi se amestecă totul.

3

Se pune la foc moderat, amestecând continuu până la fierbere. Se adaugă restul de zahăr şi se aduce la fierbere. Se continuă fierberea pentru 3-5 minute.

Durată de fierbere: 3 Minute

4

Se înlătură spuma şi imediat se umplu borcanele pregătite și sterilizate în prealabil. Se închid cu capace cu filet, se răstoarnă şi se lasă să stea sprijinite pe capac circa 5 minute.