Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Mini-eclere

Dulciuri savuroase cu specific franțuzesc

despre 24 bucăți

grad de dificultate redus 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Mini-eclere

Pentru aluat:

125 ml apă
30 g unt
1 praf sare
80 g făină
10 g Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
2 ouă
1 vârf de cuțit Praf de copt Dr. Oetker

Pentru ungere:

2 linguri gem de caise
2 linguri apă

Pentru cremă:

250 ml frișcă
70 g Cremă Nougat cu nuci

Pentru glazurare:

100 g zahăr pudră
1,5 linguri apă caldă
coloranți alimentari

Pentru decorare:

ornamente din zahăr multicolore

preparation

Mod de preparare

1

Aluat: Se dă în clocot apa împreună cu untul și cu sarea. Se amestecă făina cu amidonul, se încorporează în amestecul cu unt și se fierbe, amestecând continuu, până ce aluatul se desprinde de pe oală. Aluatul se pune într-un vas de mixare și se lasă cca 2 minute să se mai răcească. Se încorporează ouăle iar apoi praful de copt.

2

Aluatul se toarnă într-un poș cu orificiu în formă de stea (Ø cca 9 mm). Se tapetează tava cu hârtie de copt si se distribuie aluatul formându-se 24 coji de eclere cu lungimea de cca 7 cm.

3

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit, pe grătarul din mijloc și se coace. În primele 10 minute de coacere, respectiv până când eclerele capătă o culoare roscată-brună, nu se deschide ușa cuptorului deoarece aluatul se va lăsa.

Cuptor electric 200 °C

Cuptor cu aer cald 180 °C

Durată de coacere: despre 15 Minute

Eclerele răcite se taie în două cu un cuțit.

4

Pentru ungere: Se amestecă gemul cu apă, se dă în clocot și se întinde pe suprafața eclerelor.

5

Crema de Nougat cu nuci: Se amestecă frișca cu crema Nougat, se toarnă într-un poș cu orificiu în formă de stea (Ø cca 9 mm) și cu ajutorul poșului se repartizează peste baza eclerelor.

6

Pentru decorare: Zahărul pudră se amestecă cu apa și se colorează in funcție de preferință cu coloranții alimentari. Se decorează eclerele cu glazură si ornamente.

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii