Se unge baza unei forme de copt cu margine detașabila (diametru de 26cm). Se preîncălzește cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Merele se curăță de coajă, se taie în sferturi și apoi cubulețe mici. Se amestecă apoi cu stafide, zahăr și scorțișoară.
Într-un vas de mixare se freacă spumă untul (sau margarina) cu mixerul (cu paletele de batere). Amestecând continuu se adaugă treptat zahărul, zahărul vanilinat și coaja rasă de lămâie și se amestecă până ce se obține o masă legată, omogenă. Se încorporează pe rând, ouăle, fiecare la circa jumătate de minut, la viteză maximă. În continuare se încorporează brânza. Făina se amestecă cu praful de copt și se încorporează scurt, în două reprize, la viteză mică. Compoziția de aluat se toarnă în forma de copt și se nivelează. Deasupra se toarnă amestecul de mere. Forma se introduce în cuptor și se coace.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 45 Minute
Înainte de servire prăjitura se desprinde din forma de copt și se pudrează cu zahăr pudră.
Rețete asemănătoare
Plăcintă
Plăcintă
Plăcintă
Plăcintă
Plăcintă
Plăcintă
Preparare:40 12 bucăți