Flag

Plăcintă cu mere ca la bunica

12 bucăți
Ușoară
40
Rețeta bunicii de plăcintă zemoasă cu mere, stafide și brânză – rapid și simplu de preparat – savuroasă ca la bunica.
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru garnitura de mere
1 kgmere
125 gStafide aurii Dr. Oetker
100 gzahăr
2 lingurițescorțișoară (măcinată)
Pentru blat
60 gunt
60 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 plicFinesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
4ouă (mărime medie)
250 gbrânză dulce
100 gfăină
2 lingurițe rasePraf de copt Dr. Oetker
Pentru pudrare
zahăr pudră (puțin)

Afișare produse

Picture - Stafide aurii Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
1

Pregătirea

Se unge baza unei forme de copt cu margine detașabila (diametru de 26cm). Se preîncălzește cuptorul.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

2

Garnitura de mere

Merele se curăță de coajă, se taie în sferturi și apoi cubulețe mici. Se amestecă apoi cu stafide, zahăr și scorțișoară.

3

Prepararea blatului

Într-un vas de mixare se freacă spumă untul (sau margarina) cu mixerul (cu paletele de batere). Amestecând continuu se adaugă treptat zahărul, zahărul vanilinat și coaja rasă de lămâie și se amestecă până ce se obține o masă legată, omogenă. Se încorporează pe rând, ouăle, fiecare la circa jumătate de minut, la viteză maximă. În continuare se încorporează brânza. Făina se amestecă cu praful de copt și se încorporează scurt, în două reprize, la viteză mică. Compoziția de aluat se toarnă în forma de copt și se nivelează. Deasupra se toarnă amestecul de mere. Forma se introduce în cuptor și se coace.

Poziție grătar: în partea de jos

Durată de coacere: 45 Minute

4

Înainte de servire prăjitura se desprinde din forma de copt și se pudrează cu zahăr pudră.