Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Plăcintă cu mere la tavă

O plăcintă cremoasă, la tavă, cu mere și cu umplutură de budincă

20 porții

grad de dificultate mediu 60 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Plăcintă cu mere la tavă

Aluatul:

200 g făină
2 lingurițe rase Praf de copt Dr. Oetker
1 linguriță rasă scorțișoară
200 g unt moale
200 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
1 praf sare
1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
4 ouă
100 g alune prăjite mărunțite

Garnitura:

1 plic Premium Pudding Vanilie Bourbon Dr. Oetker
40 g zahăr
500 ml lapte
1250 g mere

Decorarea:

1 plic Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
1 linguriță rasă scorțișoară

preparation

Mod de preparare

1

Pregătirea

Pentru toppingul de mere se amestecă praful de budincă cu zahărul și cu 6 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. După ce a dat în fiert se ia vasul de foc și se adaugă amestecul de praf de budincă. Se mai fierbe un minut. Budinca fierbinte se pune într-un bol, se acoperă cu folie de prospețime și se lasă să se răcească.

2

Forma de copt se unge cu grăsime. Merele se curăță de coajă, se taie în sferturi apoi se taie în felii subțiri. Se preîncălzește cuptorul.

Cuptor electric 180 °C

recipe.preparation.gas 180 °C

Groove/Height: central

3

Aluatul si budinca

Într-un vas de mixare se amestecă făina cu praful de copt și cu scorțișoara. Se adaugă restul ingredientelor apoi se amestecă cu mixerul cu paletele de batere, la început scurt la viteză mică apoi la viteză maximă cca 2 minute până ce se obține un aluat omogen. Aluatul se pune în forma de copt și se nivelează. Deasupra se toarnă budinca și se nivelează. La final se așază feliile de mere. Forma se introduce în cuptor și se coace pentru circa 50 de minute.

4

Se scoate tava cu prăjitură și se așază pe un grătar de bucătărie. Se lasă să se răcească.

5

Zahărul pudră se amestecă cu scorțișoara. Înainte de servire se presară peste prăjitură amestecul de zahăr pudră cu scorțișoară.

Plăcinta poate fi congelată
Plăcinta se poate prepara cu 1-2 zile înainte de servire.