Flag

Plăcintă cu mere la tavă

20 porții
Medie
60
Savurați o plăcintă cu mere la tavă, un desert ideal pentru a îndulci masa de Paște!
Bucurați-vă de gustul inconfundabil al unei plăcinte cu mere, un desert îmbietor, ideal pentru masa de Paște. Cu aroma dulce și textura fragedă a merelor coapte, acest desert tradiţional reinterpretat este reţeta de succes pentru o masă festivă reuşită.
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Aluatul
200 gfăină
2 lingurițe rasePraf de copt Dr. Oetker
1 linguriță rasăscorțișoară
200 gunt moale
200 gzahăr
1 plicZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
1 prafsare
1 plicFinesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
4ouă
100 galune prăjite mărunțite
Garnitura
1 plicPremium Pudding Vanilie Bourbon Dr. Oetker
40 gzahăr
500 mllapte
1250 gmere
Decorarea plăcintei cu mere
1 plicZahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
1 linguriță rasăscorțișoară

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
Picture - Premium Pudding Vanilie Bourbon Dr. Oetker
Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
1

Pregătirea

Pentru topping-ul de mere se amestecă praful de budincă cu zahărul și cu 6 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. După ce a dat în fiert, se ia vasul de foc și se adaugă amestecul de praf de budincă. Se mai fierbe un minut. Budinca fierbinte se pune într-un bol, se acoperă cu folie de prospețime și se lasă să se răcească.

2

Forma de copt se unge cu grăsime. Merele se curăță de coajă, se taie în sferturi, apoi se taie în felii subțiri. Se preîncălzește cuptorul.

Poziție grătar: central

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

3

Aluatul si budinca pentru plăcinta cu mere

Într-un vas de mixare se amestecă făina cu praful de copt și cu scorțișoara. Se adaugă restul ingredientelor, apoi se amestecă cu mixerul cu paletele de batere, la început scurt la viteză mică, apoi la viteză maximă cca 2 minute până ce se obține un aluat omogen. Aluatul se pune în forma de copt și se nivelează. Deasupra se toarnă budinca și se nivelează. La final se așază feliile de mere. Forma se introduce în cuptor și se coace pentru circa 50 de minute.

4

Se scoate tava cu prăjitură și se așază pe un grătar de bucătărie. Se lasă să se răcească.

5

Zahărul pudră se amestecă cu scorțișoara. Înainte de servire se presară peste prăjitură amestecul de zahăr pudră cu scorțișoară.

  • Vă rugăm să țineți cont de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.