Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Placintă cu unt clasică

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Placintă cu unt clasică

Tavă de copt (30 x 40 cm):

Pentru aluatul dospit:

50 g unt sau margarină moale
375 g făină
1 plic Drojdie Dr. Oetker
50 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 ou
200 ml lapte călduț
1 priză sare

Pentru cremă:

100 g unt
75 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
50 g migdale curățate de coajă și mărunțite

preparation

Mod de preparare

1

Pentru aluat, untul sau margarina se topește într-o oală, apoi se lasă să se răcească.

2

Făina se cerne într-un vas, apoi cu grijă se amestecă cu drojdia. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, sarea, oul, laptele și untul sau margarina.

3

Ingredientele se amestecă cu mixerul folosind spiralele de frământare, la început la viteză mică, apoi la viteză mare, timp de circa 5 minute, până se obține un aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă într-un loc cald la dospit până ce își mărește vizibil volumul (circa 20 de minute).

4

Aluatul din vas se răstoarnă pe un blat tapetat cu făină, apoi se frământă puțin. Aluatul se întinde în tava de copt (unsă, 30 x 40 cm). Cu degetele se formează mici adâncituri repartizate omogen pe suprafața aluatului.

5

Pentru cremă, se repartizează untul pe suprafața aluatului în mici grămăjoare sau se topește și se întinde peste aluat. Zahărul se amestecă cu zahărul vanilinat și se presară deasupra. La sfârșit, se presară și migdalele.

6

Aluatul se lasă în continuare la dospit până când volumul se mărește vizibil (circa 15 minute). Apoi tava se introduce în cuptor și se coace.

Cuptor electric despre 220 °C

Cuptor cu aer cald despre 200 °C

Durată de coacere: 15 Minute

7

Tava se așază pe un grătar de bucătărie, lasând prăjitura să se răcească.

Se prepară ușor

despre 15 bucăți

grad de dificultate mediu 40 Minute

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii