Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Prăjitură cu prune

O prăjitură rapidă cu prune și aluat sfărâmicios

12 porții

grad de dificultate redus 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Prăjitură cu prune

Pregătirea:

Formă rotundă de copt (Ø 26 cm)
20 g unt moale pentru a unge tava

Garnitura:

800 g prune proaspete, fără sâmburi

Aluatul:

125 g făină
1 linguriță rasă Praf de copt Dr. Oetker
125 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
125 g unt moale
2 ouă

Aluatul sfărâmicios:

150 g făină
100 g zahăr
1 plic Zahăr cu scorțișoară Dr. Oetker
100 g unt moale

preparation

Mod de preparare

1

Pregătirea

Se unge baza formei de copt cu unt și se preîncălzește cuptorul. Prunele se spală, li se scot sâmburii, apoi se taie felii sau jumătăți.

Cuptor electric 180 °C

recipe.preparation.gas 180 °C

Groove/Height: central

2

Aluatul

Se amestecă făină cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor şi se amestecă cu mixerul (cu paletele de batere), la început scurt, la viteză mică, apoi la viteză maximă, timp de 2 minute, până se obține un aluat omogen. Aluatul se toarnă în forma de copt și se nivelează. Deasupra se pun prunele în formă de evantai, cu partea interioară în sus.

3

Aluatul sfărâmicios

Se pune făina într-un vas de mixare, se amestecă împreună cu zahărul cu scorțișoară, apoi se adaugă untul. Se amestecă cu mixerul (cu paletele de batere) până se obține un aluat sfărâmicios. Firmiturile din acest aluat se împrăștie peste prune. Se pune totul la cuptor pentru aproximativ 50 de minute.

Cuptor electric 180 °C

recipe.preparation.gas 180 °C

Groove/Height: central

4

Forma cu prăjitura se scoate pe un grătar de bucătărie și se lasă la răcit. Apoi, prăjitura se poate desprinde din formă.

Desertul se poate prepara și cu mere, în loc de prune. În acest caz, se folosesc 800 g de mere, care se curăță de coajă și se taie felii.

Sau puteți prepara prăjitura cu o doză de felii de piersici scurse (masa scursă de 500 g), în acest caz piersicile se aranjează lăsând o margine liberă de circa 1 cm.

Dacă doriți să preparați prăjitura într-o tavă dreptunghiulară (40 x 30 cm) dublați cantitățile.