Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Prăjitură din aluat sfărâmicios cu mere și nucă

O prăjitură crocantă cu mere și nuci

20 bucăți

grad de dificultate mediu 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Prăjitură din aluat sfărâmicios cu mere și nucă

Aluatul:

Tavă de copt (30 x 40 cm)
Hârtie de copt
Mixer
200 ml lapte
75 g unt
375 g făină
1 plic Drojdie Dr. Oetker
50 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 praf sare
1 ou

Garnitura:

1 plic Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
40 g zahăr
500 ml lapte
100 g nuci mărunțite
1 kg mere

Aluatul sfărâmicios:

100 g nuci întreagi
100 g unt
50 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 praf sare
200 g făină

preparation

Mod de preparare

1

Pregătirea

Pentru aluatul dospit se încălzește laptele, se adaugă untul și se lasă să se topească.

2

Aluatul dospit

Se amestecă cu grijă făina și drojdia într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor și amestecul călduț de lapte cu unt. Se amestecă laolaltă cu mixerul cu spiralele de aluat, la început scurt la viteză mică, apoi la viteză maximă cca 5 minute până ce se obține un aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă într-un loc călduț până ce își dublează vizibil volumul. Tava de copt se tapetează cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul.

Cuptor electric 180 °C

recipe.preparation.gas 180 °C

Groove/Height: central

3

Garnitura

Din praful de budincă, zahăr și lapte se prepară o budincă așa cum este indicat pe ambalaj. Se încorporează alunele mărunțite. Merele se spală, se taie în sferturi și apoi în bucăți de circa 2 x 2 cm.

4

Aluatul sfărâmicios

Nucile se mărunțesc grosier. Untul se topește și se pune apoi într-un vas de mixare. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat și sarea și se amestecă. În continuare se adaugă făina și nucile.  Se amestecă cu o lingură până ce se obține un aluat sfărâmicios.

5

Aluatul dospit se presară ușor cu făină și se scoate din vas pe o suprafață ușor tapetată cu făină. Se frământă puțin apoi se întinde într-o foaie dreptunghiulară de dimensiunea tăvii de copt, care se așază în tava de copt.

6

Mai întâi se întinde uniform budinca peste aluat. Peste budincă se așază bucățile de mere. La final se împrăștie uniform aluatul sfărâmicios. Tava se introduce în cuptor și se coace pentru cca. 40 de minute.

7

Tava se scoate din cuptor pe un grătar de bucătărie și se lasă până ce prăjitura se răcește.

Prăjitura este mai gustoasă dacă se servește proaspătă
Este la fel de gustoasă și cu prune în loc de mere.