pentru rețeta Prăjitură Eierschecke
50 g | unt sau margarină moale |
375 g | făină |
1 plic | Drojdie Dr. Oetker |
50 g | zahăr |
1 plic | Zahăr Vanilinat Dr. Oetker |
1 priză | sare |
1 | ou |
200 ml | lapte călduț |
500 g | brânză dulce degresată |
30 g | unt moale |
80 g | zahăr |
1 | ou |
2 picături | Esență de migdale 38 ml Dr. Oetker |
2 linguri | lapte |
1 plic | întăritor de brânză |
40 g | Stafide aurii Dr. Oetker |
1 plic | praf de sos cu gust de vanilie |
30 g | zahăr |
250 ml | lapte |
100 g | unt moale |
75 g | zahăr pudră |
3 | gălbenușuri |
3 | albușuri |
Pentru aluat, untul sau margarina se topește într-o oală, apoi se lasă să se răcească.
Făina se cerne într-un vas și se amestecă cu drojdia. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, sarea, oul, laptele și untul sau margarina.
Ingredientele se amestecă cu mixerul, folosind spiralele de frământare, la început la viteză mică, apoi la viteză mare, timp de circa 5 minute, până se obține un aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă într-un loc cald la dospit, până ce își mărește vizibil volumul (circa 20 de minute).
Aluatul se răstoarnă pe un blat tapetat cu făină,se frământă puțin și se întinde în tava de copt (unsă, 30 x 40 cm), a.î. de jur imprejurul tăvii sa se formeze o margine cu înălțimea de 1-2 cm.
Pentru stratul de brânză, se amestecă brânza, untul, zahărul, oul, esența, laptele și întăritorul de brânză. La final se încorporează stafidele. Compoziția se întinde uniform peste aluat.
Pentru crema de ouă, se prepară o budincă din praful de sos, zahăr și lapte, conform indicațiilor de pe plic – dar numai cu 250 ml lapte. Budinca se lasă să se răcească amestecând din când în când.
Untul se freacă spumă. Adăugând puțin câte puțin, se încorporează zahărul și gălbenușurile. Compoziția obţinută se încorporează in budincă, amestecând de jos în sus, folosind o lingură. Albușurile se bat spumă tare și se încorporează în budinca. Crema se întinde peste stratul din cremă de brânză.
Aluatul se acoperă încă odată și se lasă într-un loc cald la dospit, până ce își mărește vizibil volumul. (circa 20 de minute). Apoi tava se introduce în cuptor și se coace.
Cuptor electric 200 °C
Cuptor cu aer cald 180 °C
Durată de coacere: despre 30 Minute
Tava se așază pe un grătar de bucătărie, lasând prăjitura să se răcească.
Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate pentru informații detaliate. Vă puteți răzgândi în orice moment.
Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.
În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs.
da
Nu
Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.
da
Nu