Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Prăjitură vegană cu rubarbă și căpșuni

O prăjitură vegană inedită, cu rubarbă și căpșuni

12 porții

grad de dificultate redus 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Prăjitură vegană cu rubarbă și căpșuni

Pentru forma de Quiche:

Tavă de copt rotundă (cu diametrul de 28 cm)
grăsime (puțină)

Pentru crema de budincă:

1 plic Premium Pudding Vanilie Bourbon Dr. Oetker
2 linguri zahăr
500 ml Băutură din soia Inedit simplă - cu gust de vanilie, neîndulcită

Pentru crema de fructe:

500 g rubarbă
250 g căpșuni

Pentru aluatul sfărâmicios:

150 g făină
150 g fulgi de secară
150 g zahăr
1 plic Zahăr vanilinat bourbon Dr. Oetker
150 g margarină vegană

preparation

Mod de preparare

1

Crema de budincă

Se amestecă praful de budincă cu zahărul. Se amestecă adăugând treptat cel puțin 6 linguri de băutură de soia până ce se obține o compoziție omogenă. Restul de băutură de soia se dă în fiert, se ia de pe foc, apoi se adaugă compoziția preparată anterior amestecând cu un tel. Amestecând continuu se dă din nou în fiert și se fierbe minim 1 minut. Forma de quiche se unge. Se preîncălzește cuptorul.
Cuptor electric: circa 200 °C 
Cuptor cu gaz: circa 200 °C 

2

Crema de fructe

Rubarba se spală, se curăță și se taie în bucăți de 1 cm. Căpșunile se spală, se curăță și în funcție de mărime, se taie în sferturi sau în jumătăți. Fructele astfel pregătite se împrăștie omogen în forma de quiche.

3

Aluatul sfărâmicios

Se pun toate ingredientele într-un vas de mixare și se amestecă cu mixerul cu platele de batere până ce se obține un aluat sfărâmicios. Budinca se toarnă în stropi peste fructe, se întinde, apoi se acoperă cu aluatul sfărâmicios. Forma se introduce în cuptor și se coace.

Cuptor electric 200 °C

recipe.preparation.gas 200 °C

Groove/Height: central

Durată de coacere: 30 Minute

4

Servire

Prăjitura se lasă în forma de copt pe un grătar de bucătărie să se răcească sau se servește caldă.  Înainte de servire se pudrează cu zahăr pudră.