Flag

Saleuri cu cașcaval

30 bucăți
Ușoară
20
Saleuri cu cașcaval, mac, susan, chimen
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Saleurile cu cașcaval au cel mai bun gust, când sunt proaspete. Pot fi congelate și decongelate cu puțin timp înainte de a fi servite.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Aluatul pentru saleuri
1 pachetaluat foietaj congelat Morărița
Pentru uns
1gălbenuș
1 lingurălapte
Umplutura
75 gcașcaval
3 lingurițeboia de ardei dulce
1 lingurițăpiper măcinat proaspăt
Pentru presărare
50 gsare grunjoasă
50 gsemințe mac
50 gsemințe de susan
50 gsemințe de chimen

Afișare produse

1

Aluatul

Picture - Saleuri cu cascaval 2

Aluatul se decongelează la temperatura camerei și se împarte în două. Se întind 2 foi de aceeași dimensiune (20x40 cm) pe suprafața de lucru ușor presărată cu făină.
Se amestecă gălbenușul cu lapte și se unge  o foaie  de aluat cu o parte  din acest amestec. Se presară cașcaval, boia și piper, se aseaza deasupra cealaltă foaie  de aluat  și se presează bine.

2

Aluatul se taie de cca. 1 cm, se răsucesc în formă de spirală  și se aseaza  în tava tapetată  cu hârtie pentru copt. Se ung cu restul de gălbenuș cu lapte și se presară  cu sare  grunjoasă, semințe de mac, semințe de susan  și semințe de chimen. Tăvile se introduc una după alta în cuptor pentru aproximativ 10 minute.

Poziție grătar: central

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

3

Se  iau saleurile cu cașcaval de pe hârtia de copt și se lasă  să se răcească  pe un grătar  pentru prăjituri.

  • Saleurile cu cașcaval au cel mai bun gust, când sunt proaspete. Pot fi congelate și decongelate cu puțin timp înainte de a fi servite.