Flag

Sirop de vișine

despre 4 sticle 500 ml
Ușoară
40
Sirop aromat de vișine pentru toate gusturile
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vișinele pot fi combinate 50% cu coacăze roșii.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Ingrediente
despre 1600 gvișine
1 kgzahăr
1 plicSare de lămâie Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Sare de lămâie Dr. Oetker
1

Pregătirea

Vișinele se spală, se scot sâmburii și se fierb cu puțină apă într-o oală până se înmoaie. Se acoperă o sită fină cu un prosop de bucătărie (din pânză). Se strecoară vișinele fierte prin prosop. Din sucul scurs se măsoară 1 l.

2

Prepararea

Sucul de vișine măsurat se amestecă cu zahărul și cu sarea de lămâie într-o oală. Se fierbe amestecând continuu până la dizolvarea completă a zahărului. Se îndepărtează spuma. Se ia oala de pe foc. Siropul se toarnă imediat în sticlele pregătite, până la margine, apoi sticlele se închid cu dopuri cu filet (Twist-Off®). Sticlele se lasă apoi circa 5 minute răsturnate, sprijinite pe capac. Siropul se păstrează în frigider și înainte de utilizare se agită energic.

  • Vișinele pot fi combinate 50% cu coacăze roșii.