Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Tartă cu ananas

Cu fructe și caramel

despre 12 bucăți

grad de dificultate mediu 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tartă cu ananas

Pentru aluat:

175 g făină
50 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 ou
75 g unt sau margarină moale

Pentru cremă:

1 buc. ananas
150 g zahăr
25 g unt

Adițional:

înghețată de lămâie

preparation

Mod de preparare

1

Se pune hârtie de copt pe fundul formei. Se preîncălzește cuptorul.

2

Aluatul: Se pune făina într-un bol. Se adaugă restul ingredientelor și se amestecă toate laolaltă, cu mixerul cu paletele de frământat, la început la viteză mică, apoi la viteză maximă, până se obține un aluat omogen, căruia i se dă forma unei bile. Aluatul se învelește într-o folie de plastic, apoi se lasă la rece cca. 1 oră.

3

Crema: Ananasul se curăță de coajă și se taie în rondele subțiri. Miezul se decupează cu un șablon de decupare a aluatului. Zahărul se caramelizează ușor într-o cratiță mică, la foc mic (când zahărul începe să se topească, se amestecă cu o lingură de lemn sau cu una de metal). Se amestecă până ce zahărul devine brun roșcat. Se adaugă untul tăiat cubulețe și se amestecă cu atenție până ce se obține o masă legată omogenă. Masa de caramel se toarnă în tava de copt iar deasupra, se așază rondelele de ananas una lângă alta, ușor suprapuse.

4

Aluatul se întinde pe folia de prospețime într-o foaie de dimensiunea tăvii, apoi se așază peste rondelele de ananas. La margini, se apasă cu grijă, apoi se înțeapă cu o furculiță de mai multe ori. Se introduce tava în cuptor și se coace.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 160 °C

Durată de coacere: 25 - 30 Minute

5

Imediat după coacere, se desprinde marginea prăjiturii de tavă, cu ajutorul unui cuțit. Tarta se lasă în formă, la răcit, pe un grătar de bucătărie, apoi se răstoarnă pe un platou de tort.

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii