Tartă cu ciocolată și zmeură

Un desert perfect pentru masa de Paşte

12 felii

grad de dificultate mediu 75 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tartă cu ciocolată și zmeură

Pentru aluatul fraged:

Cântar de bucătărie
Cuptor
Cuțit
Tocător de bucătărie
Mixer manual cu spirale pentru aluat
Bol
Folie alimentară
Vas de mixare înalt
Sucitor
Formă de tartă (Ø 26 cm)
Aragaz
Hârtie de copt
Blender de mână
Sită
Paletă de aluat
Oală
Tel
Frigider
1 buc. Păstaie vanilie Bourbon Dr. Oetker
80 g unt moale
125 g zahăr pudră
1 ou (mărime M)
200 g făină
Mazăre uscată – pentru faza de coacere

Pentru crema de zmeură:

375 g zmeură (congelată)
75 g zahăr
0,5 lingurițe Sare de lămâie Dr. Oetker (circa 2,5 g)
30 ml apă
3 gălbenușuri (mărime M)
30 g Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
3 linguri apă
60 g unt moale

Pentru ganașul de ciocolată:

200 g Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker (2 plicuri)
180 g smântână dulce (32% grăsime)
50 g unt moale
0,3 lingurițe sare

Pentru decor:

100 g ouă de ciocolată glazurate multicolor

preparation

Mod de preparare

1

Pentru aluatul fraged, se taie de-a lungul păstaia de vanilie și se răzuiește miezul cu semințe. Apoi, păstaia se lasă deoparte. Se amestecă împreună untul, zahărul pudră și pulpa de vanilie cu spiralele de aluat ale mixerului manual. Se adaugă ouăle și făina și se frământă până ce se obține un aluat neted, omogen. Se înfășoară în folie alimentară și se pune la frigider pentru aproximativ 1 oră.

2

Între timp, pentru cremă, se amestecă într-o oală zmeura congelată, zahărul și sarea de lămâie cu 30 de ml de apă, apoi se lasă la dezghețat.

3

Aluatul se mai frământă o dată scurt, apoi, pe o suprafață ușor tapetată cu făină, se întinde sub forma unei foi subțiri cu grosimea de 3 mm. Foaia de aluat se așază într-o formă de tartă (Ø 26 cm) și se apasă ușor pe margini. Aluatul în exces se taie și din el se pot face de exemplu fursecuri. Baza de aluat se înțeapă în mai multe locuri cu furculița și apoi se lasă din nou la frigider pentru 15 minute.

4

Se preîncălzește cuptorul (cu încălzire sus/jos: 180°C). Aluatul se acoperă cu hârtie de copt, iar peste hârtie se presară mazărea uscată pentru a ține apăsat aluatul. Se introduce în cuptor pe grătarul din mijloc și se coace aproximativ 15 minute. Apoi se scoate din cuptor, se îndepărtează mazărea și hârtia de copt, se introduce din nou în cuptor și se continuă coacerea încă circa 15 minute până ce aluatul capătă o culoare maro-aurie. Blatul se lasă apoi la răcit, după care se scoate din formă. 

Cuptor electric 180 °C

Groove/Height: central

Durată de coacere: 30 Minute

5

Zmeura se pasează fin cu un blender vertical, iar la final se strecoară printr-o sită într-o oală, pentru a înlătura semințele. Într-o oală mică se amestecă laolaltă gălbenușurile, amidonul și 3 linguri de apă. Zmeura strecurată și păstaia de vanilie din care a fost răzuit miezul se pun la fiert, la foc mediu, sub amestecare continuă. Când a dat în fiert se încorporează amestecul de gălbenușuri și dă din nou în fiert, la foc mediu, amestecând continuu. Se fierbe circa 1 minut. Se ia de pe foc, se îndepărtează păstaia de vanilie, apoi se încorporează untul folosind blenderul vertical. Crema astfel obținută se întinde cu o paletă de aluat peste blat, se nivelează, apoi se lasă la temperatura camerei să se răcească pentru circa 10 minute. La final, se lasă la frigider să se răcească complet aproximativ 20 de minute.

6

Pentru ganaș, se toacă fin glazura și se pune într-un vas înalt. Se fierbe smântâna într-o oală mică, la foc mediu, apoi se toarnă peste glazura tocată. Se adaugă untul sub formă de fulgi (bucățele mici ca și când ai răzui untul). Amestecul se pasează fin cu blenderul manual până ce se obține o cremă fină, strălucitoare. Ganașul astfel obținut se toarnă peste crema de zmeură.

7

Ouăle de ciocolată se aranjează peste tartă și se apasă ușor. Tarta se lasă circa 20 minute la rece.

Consimțământul pentru urmărire

Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate pentru informații detaliate. Vă puteți răzgândi în orice moment.

Caracteristici necesare

Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.

Active permanent
Analize analitice și pesonalizare

În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs.

da

Nu

(Re-) Marketing / partajare date cu terți

Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.

da

Nu