Flag

Tartă cu prune și cardamom

8 porții
Ușoară
30
O tartă cremoasă și gustoasă cu prune și cardamom
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Blatul
1 buc.Mix pentru tarte
150 gunt
1ou
1 lingurițăcardamon măcinat
Umplutura
500 gprune proaspete
3 plicuriZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 vârf de cuțitcardamon măcinat
1 lingurăAmidon alimentar Gustin Dr. Oetker
1 plicFinesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
3 linguripesmet
1 lingurițăunt
1 lingurițăghimbir ras
120 mlsmântână lichidă, minim 20% grăsime
1ou
1 lingurițăzahăr tos

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
1

Blatul

Picture - Tarta cu prune si cardamom (2)

Se face blatul de tartă conform instrucțiunilor de pe plic, amestecând mixul cu untul și oul, la care adăugăm și praful de cardamom. Se întinde într-o formă de tartă, se înțeapă din loc în loc cu furculița și se dă la rece.

2

Umplutura

Picture - Tarta cu prune si cardamom (1)

Pornim cuptorul la190 C. Întâi se încălzește untul într-o tigaie și se rumenește pesmetul în el, după care se amestecă împreună cu ghimbirul ras. Se spală prunele și se scot sâmburii, după care se taie în jumătăți sau în sferturi, în funcție de mărimea lor sau de preferințe. Când sunt gata, se amestecă împreună cu restul ingredientelor: coaja de lămâie, cardamomul, zahărul vanilinat și amidonul. Amidonul ajută să nu curgă zeama lăsată de prune: o va îngroșa și o va transforma într-o delicioasă cremă-gel.

Se scoate tarta de la frigider, se adaugăm prunele într-un strat uniform, apoi amestestecul de pesmet, și se coace 25-30 de minute, după care se adaugă amestecul de smântână și ou și se lasă la copt încă 15-20 de minute.

Se lasă tarta o jumătate de oră la răcit, în formă. Apoi se scoate și se servește ca atare sau cu o cupă de înghețată.