Flag

Tartă vegană cu hrișcă

12 porții
Ușoară
40
O tartă sănătoasă, cu hrișcă, gata de savurat
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pentru aluat
Formă rotundă de copt (Ø 26 cm)
Hârtie de copt

Ingrediente

Pentru aluat
200 gfăină de hrișcă
100 galune de pădure prăjite și măcinate
3 linguriCacao Dr. Oetker
1 plicPraf de copt Dr. Oetker
2 lingurițescorțișoară măcinată
150 gzahăr
1 plicZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
250 mlBăutură din soia cu aromă de vanilie Inedit
175 mlulei de floarea soarelui
Pentru umplutură
60 galune întregi decojite
340 ggem de fructe (vișine, caise, cireșe)
Pentru decor
1 plicZahăr pudră aromatizat Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
1

Pregătirea

Se unge fundul formei de copt și se tapetează cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul.

Poziție grătar: central

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

2

Aluatul

Se amestecă făina de hrișcă cu alunele, praful de cacao și praful copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor și se amestecă toate laolaltă cu mixerul cu paletele de batere, scurt la viteză mică, apoi la viteză maximă 2 minute până ce se obține un aluat omogen. Aluatul se întinde în forma de copt și se nivelează. Se introduce în cuptor și se coace pentru aproxmativ 25 de minute.

3

Se desprinde marginea formei de copt și se îndepărtează. Blatul se răstoarnă pe un blat de bucătărie tapetat cu hârtie de copt. Se îndepărtează fundul formei de copt și se lasă să se răcească.

4

Umplutura

Alunele se pun în tava de copt și se introduc în cuptor – la aceeași temperatură – pentru circa 10 minute până ce capătă la suprafață o culoare frumoasă maro. Alunele fierbinți se scot pe un prosop de bucătărie. Se scutură ușor și se îndepărtează coaja astfel desprinsă. Alunele se toacă apoi grosier.


Se desprinde hârtia de copt de pe blatul răcit, apoi blatul se taie în două. Partea de jos se așază pe un platou de tort. Gemul se dă în fiert într-o oală mică. Se ia o lingură de gem și se amestecă cu alunele iar restul se întinde peste foaia de blat. Se acoperă cu cealaltă foaie rămasă.

5

Decorarea

Picture - Tartă vegană cu hrișcă 2

Prăjitura se taie în 12 felii egale și se presară decorativ cu zahăr pudră. Fiecare felie se decorează liber cu amestecul de alune.
Pentru decorare, de ex. se poate decupa o stea dintr-o bucată de hârtie lucioasă care se așază peste blat iar deasupra se presară zahăr pudră. La final foaia se îndepărtează cu grijă.