Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Tort cu fulgi de cereale

O rețetă de tort inedit

1 bucată

grad de dificultate mediu 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort cu fulgi de cereale

Pentru aluat:

80 g unt moale
50 g zahăr pudră
1 plic Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
1 vârf de cuțit scorțișoară
3 gălbenușuri
3 albușuri
50 g zahăr
100 g nuci măcinate
60 g pesmet
1 linguriță Esență de portocale 38 ml Dr. Oetker

Pentru umplutură:

500 g iaurt
4 linguri zahăr pudră
180 g Musli crocant cu ciocolată Dr. Oetker
1 măr
despre 4 - 5 linguri suc de portocale
2 plicuri Gelatină Dr. Oetker
250 ml smântână dulce (32% grăsime)

Pentru glazurare:

1 plic Spumă pentru deserturi cu gust de Frișcă Dr. Oetker
150 ml lapte rece (de la frigider)

Pentru decorare:

3 - 4 linguri Musli crocant cu ciocolată Dr. Oetker
1 măr
suc de lămâie

preparation

Mod de preparare

1

Se amestecă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilat, scorţişoara şi gălbenuşurile până se obţine o spumă. Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi se amestecă în compoziția de mai sus. Se adaugă nucile, pesmetul și esența de portocale și se amestecă ușor.

2

Se toarnă aluatul într-o formă cu inel detașabil unsă și tapetată cu făină (cu diametrul de 26 cm) şi se întinde uniform. Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului preîncălzit.

Cuptor electric 170 °C

Cuptor cu aer cald 150 °C

Durată de coacere: 45 Minute

3

Pentru umplutură se amestecă bine iaurtul cu zahărul pudră, musli,sucul și mărul (decojit și ras în prealabil). Gelatina se pregăteşte conform instrucţiunilor de pe pachet şi se adaugă în compoziție amestecând bine. Se adaugă smântâna bătută spumă şi se amestecă uşor. Peste tortul răcit se aşază umplutura şi se întinde uniform. Se dă la rece timp de 2 ore.

4

Se desprinde uşor inelul detaşabil. Se prepară frișca confrom instrucțiunilor de pe plic şi se întinde pe suprafaţa şi pe marginea tortului.

5

Se mărunţeşte musli cu un făcăleţ şi se presară pe suprafaţa şi pe marginea tortului. Se feliază mărul, se păstrează câteva felii, se stropesc cu suc de lămâie, se ornează tortul cu acestea. Tortul se păstrează la rece până la servire.