Tort Malakoff

Un tort delicios cu pișcoturi, frișcă, ciocolată neagră și multe migdale

12 porții

grad de dificultate mediu 90 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort Malakoff

Pentru blat:

1 Tavă cu diametrul de 24 cm
300 g pișcoturi
1 Esență rom Dr. Oetker - fiolă - 1 linguriţă
200 ml lapte rece (de la frigider)
30 g zahăr pudră

Pentru cremă:

500 ml lapte
5 gălbenușuri
80 g zahăr tos
80 g Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
50 g Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
1 linguriță Esențe de vanilie 38 ml Dr. Oetker
15 g Gelatină albă Dr. Oetker
30 ml apă rece
50 g migdale curățate de coajă și mărunțite - tocate fin
2 picături Esență de migdale 38 ml Dr. Oetker
400 ml smântână pentru frișcă

Pentru decor:

400 ml smântână pentru frișcă
40 g zahăr pudră
100 g fulgi de migdale
100 g pișcoturi sau 12 fursecuri limbi-de-pisică
glazură de ciocolată amăruie

preparation

Mod de preparare

1

Pentru început se pregătește crema. Se mixează ouăle cu zahărul, se adaugă amidonul și se dizolvă compoziția cu 150 ml lapte rece. Se încălzește restul de lapte, se toarnă peste ouă și se mixează. Se toarnă totul în oală și se pune la fiert la foc mic până când compoziția devine ca o budincă. Se amestecă des, pentru a nu se lipi crema de partea de jos a oalei. Se oprește focul și se adaugă esență de vanilie, apoi de migdale. Se amestecă bine, apoi se lipește o folie alimentară direct de cremă, ca să nu facă pojghiță. Se lasă să se răcească complet, apoi se mixează compoziția. 

2

Se încorporează migdalele măcinate, apoi, în câteva tranșe, smântâna pentru frișcă, mixată în prealabil. Se pune crema în frigider timp de 15 minute, apoi se montează tortul. Se folosește o formă cu pereți detașabili cu diametrul de 24 cm. Se toarnă laptele într-un vas nu foarte adânc, dar mai lung decât pișcoturile, se amestecă cu rom și zahăr pudră, apoi se înmoaie rapid pișcoturile în această compoziție pe bază de lapte. Se pune în forma de tort un strat de pișcoturi, jumătate din cremă, apoi alt strat de pișcoturi și a doua jumătate din cantitatea de cremă. Se pune tortul la frigider pentru minim 6 ore. 

3

După acest interval de timp, se mixează smântâna pentru frișcă, folosită la acoperirea tortului, și se prăjesc ușor fulgii de migdale. Se pune plicul cu glazură de ciocolată în apă fierbinte. După ce se dizolvă, aceasta se toarnă într-un castron și  se decorează cu ea pișcoturile ce vor fi folosite la ornare. Pișcoturile lasă pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, până se întărește glazura. Se scoate tortul din formă și se decorează cu frișcă, fulgi de migdale și pișcoturi.

Consimțământul pentru urmărire

Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate pentru informații detaliate. Vă puteți răzgândi în orice moment.

Caracteristici necesare

Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.

Active permanent
Analize analitice și pesonalizare

În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs.

da

Nu

(Re-) Marketing / partajare date cu terți

Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.

da

Nu