Prin navigarea în continuare pe site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea de cookie-uri. Mai multe informații despre cookie-uri găsiți aici.

Dulceață de caise și nectarine cu vin spumant

Fructe de aur pentru gurmanzi adevărați

6 borcane (250 ml)

grad de dificultate mediu 40 Minutes

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Dulceață de caise și nectarine cu vin spumant

600 g caise
600 g nectarine
200 ml vin spumant
1 plic Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker
350 g zahăr

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Pregătire: Caisele se spală, se scot sâmburii, se taie mărunt și se cântăresc 600 g. Nectarinele se spală, se scot sâmburii, se taie mărunt și se cântăresc 600 g.

2

Preparare: Fructele și vinul spumant se pun într-o oală și se amestecă bine laolaltă. Conţinutul plicului se amestecă cu zahărul şi se adaugă peste fructe . Compoziţia se pune la foc moderat şi se aduce la punctul de fierbere amestecând continuu. Se fierbe minim 3 minute şi apoi se ia de pe foc. Se îndepărtează spuma, dacă e cazul, apoi imediat se toarnă în borcanele pregătite în prealabil. Borcanele se închid cu capace, se răstoarnă și se lasă să stea sprijinite pe capac, circa 5 minute.

Informații nutriționale pentru rețeta Dulceață de caise și nectarine cu vin spumant

Per porție / bucată Per 100 g / ml