Flag

Dulceaţă de căpşuni şi zmeură

5 borcane
Ușoară
40
O explozie de arome şi prospețime, dulceața de căpșuni și zmeură vă va cuceri cu gustul său dulce-acrișor și parfumul îmbietor.
Gustul dulce al căpșunilor se combină armonios cu aroma acrișoară a zmeurei, creând o dulceață delicioasă și parfumată. Ideală pentru a îndulci micul dejun, a îmbogăți deserturile sau pur și simplu pentru a fi degustată ca atare, dulceața de căpșuni și zmeură este o adevărată bucurie pentru papil...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Se pot folosi și fructe congelate. Acestea se lasă în prealabil la dezghețat, iar zeama scursă se folosește la prepararea dulceții.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru dulceaţa de căpşuni şi zmeură
500 gcăpșune (cântărite după pregătire)
500 gzmeură (cântărită după pregătire)
1 plicGelfix 1:1 Dr. Oetker
1 kgzahăr tos

Afișare produse

Picture - Gelfix 1:1 Dr. Oetker
1

Pregătire

Căpșunele și zmeura se spală, se curăță, apoi se cântăresc câte 500 g din fiecare. Se pasează și se pun într-o oală.

2

Preparare

Conținutul plicului de Gelfix se amestecă cu zahărul, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi se adaugă peste piureul de fructe și se omogenizează. Amestecând continuu, compoziția se aduce la fierbere. După ce dă în fiert, se ia oala de pe foc și se adaugă restul de zahăr. Apoi se pune din nou la fiert, pentru cel puțin 3 minute, amestecând continuu. 


Proba de gelificare: din amestecul în clocot se iau 1-2 linguri de dulceață fierbinte și se întind pe o farfurie. Dacă nu se gelifică, se mai fierbe 1 minut, apoi se repetă testul. În cazul fructelor acrișoare, poate fi de ajutor un plic de sare de lămâie Dr. Oetker.

3

Umplerea borcanelor

Borcanele cu capac se spală bine cu apă fierbinte, în prealabil. Se îndepărtează spuma dacă e nevoie, apoi dulceața se toarnă imediat în borcane, umplându-le până în margine. Borcanele se închid cu capace cu filet (Twist Off), apoi imediat se răstoarnă și se lasă sprijinite pe capac circa 5 minute.

  • Se pot folosi și fructe congelate. Acestea se lasă în prealabil la dezghețat, iar zeama scursă se folosește la prepararea dulceții.