Bate albușurile cu un praf de sare folosind un mixer electric (cu teluri). Adaugă treptat zahărul și zahărul vanilat, continuând să bați până când obții o spumă tare. Adaugă oțetul și bate încă aproximativ 1 minut la viteză maximă, până când bezeaua este fermă.
Cu ajutorul unei linguri, întinde compoziția pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, formând un cerc de aproximativ 24 cm diametru și 5–6 cm înălțime. Folosește lingura pentru a crea o adâncitură în mijlocul bezelei, împingând ușor marginile în sus — aceasta va fi locul pentru umplutură.
Introduceți tava în mijlocul cuptorului preîncălzit.
Durată de coacere: despre 10 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 150 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 130 °C
Reduceți temperatura de coacere și lăsați să se usuce complet în cuptor, cu ușa cuptorului deschisă puțin.
Durată de coacere: despre 90 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 100 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 80 °C
Pentru umplutură, fierbeți rubarba cu căpșuni, zahăr și pastă de vanilie. Reduceți temperatura și lăsați să fiarbă ușor timp de aproximativ 5–10 minute. Luați de pe foc, lăsați să se răcească și pasați.
Pentru crema de vanilie, bateți frișca cu zahăr vanilat folosind mixerul manual (cu paletele de amestecare) până devine fermă și cremoasă. Așezați baza de bezea pe un platou sau o farfurie și umpleți cu crema de vanilie și umplutura de fructe.
Decorați Pavlova cu căpșuni, piure de căpșuni și flori comestibile, apoi serviți imediat.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri