Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Cornulețe cu mere

Clasice

despre 20 bucăți

grad de dificultate redus 60 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Cornulețe cu mere

Pentru aluat:

375 g făină
1 plic Drojdie Dr. Oetker
50 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 praf sare
1 ou
50 g unt moale
200 ml lapte
150 g unt

Pentru umplutură:

600 g mere
75 g Stafide aurii Dr. Oetker
despre 2 linguri zahăr
1 vârf de cuțit scorțișoară

Pentru decorare:

Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
100 g dulceață de caise

preparation

Mod de preparare

1

Pentru aluat, se amestecă cu într-un vas de mixare făina cu drojdia. Se adaugă restul ingredientelor, până la cele 150 g de unt , apoi se amestecă cu mixerul, la început la viteză mică, apoi la viteză maximă, până ce se obține un aluat omogen, care se lasă 5 minute la temperatura camerei.

2

Aluat: Se taie cele 150 g de unt (rece) în felii subțiri. Pe un blat tapetat cu puțină făină, se întinde aluatul cu sucitorul, într-o foaie de formă dreptunghiulară (40 x 25 cm), din care jumătate se acoperă cu feliile de unt, lăsând la margini o porțiune de cca. 1 cm liberă. Deasupra, se așază cealaltă foaie de aluat și se apasă ușor cu sucitorul. Aluatul se întinde din nou într-o foaie de 40 x 25 cm, apoi dinspre marginile mai scurte, se îndoaie spre interior, fără a se suprapune capetele, apoi se mai îndoaie o dată, ca și cum ai închide o carte, astfel încât să se obțină 4 straturi suprapuse. Se acoperă și se ține la frigider 15 minute. Aluatul se așază pe cant, pe latura lungă, pe un blat și se întinde din nou într-o foaie de 40 x 25 cm, care se îndoaie încă o dată. Se acoperă și se mai păstrează încă 15 minute la frigider. Se repetă pentru a treia oară această operație. Între timp, se tapetează tava cu hârtie de copt și se preîncălzește cuptorul.

3

Umplutura: Merele se curăță de coajă, se taie în bucățele și se amestecă cu stafide și cu zahărul cu scorțișoară. Aluatul se întinde până ce se obține o foaie de 50 x 40 cm, apoi din aceasta se taie pătrate de cca. 10 x 10 cm. În mijlocul fiecărui pătrat, se pune câte o lingură de umplutură, apoi aceasta se acoperă răsucind două colțuri opuse.

4

Cornulețele: Se așază în tava de copt și se presară cu zahăr și scorțișoară. Apoi se introduc în cuptor pe grătarul din mijloc și se coc.

Cuptor electric 200 °C

Cuptor cu aer cald 180 °C

Durată de coacere: despre 15 Minute

5

Decor: Dulceața se strecoară printr-o sită într-un vas, apoi sub amestecare continuă, se dă în fiert. Cornulețele fierbinți se ung cu dulceață și în funcție de preferință se presară zahăr pudră aromatizat.

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii