Flag

Gem de afine și coacăze

7 borcane
Ușoară
40
O rețetă ușoară de gem catifelat din fructe de pădure
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Rafinaţi gustul dulceții cu puţină Păstaie de Vanilie Bourbon Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

pentru dulceața de afine și coacăze
600 gafine pasate (obținute din circa 900 g afine proaspete sau congelate)
600 gcoacăze roșii pasate (obținute din circa 1100 g de coacăze proaspete sau congelate)
1 plicGelfix cu îndulcitor din Stevia Dr. Oetker
350 gzahăr

Afișare produse

Picture - Gelfix cu îndulcitor din Stevia Dr. Oetker
1

Pregătire

Afinele se spală şi se zdrobesc. În cazul afinelor congelate, acestea se lasă la dezgheţat. Se pasează apoi printr-o sită şi se cântăresc 600 g. Coacăzele se spală, se desprind de pe ciorchini şi se zdrobesc. În cazul coacăzelor congelate, acestea se lasă la dezgheţat. Se pasează apoi printr-o sită şi se cântăresc 600 g.

2

Preparare

Se amestecă conținutul plicului de Gelfix cu zahărul și se pune într-o oală adâncă, odată cu fructele.

3

Se pune la foc mare, amestecând continuu până la fierbere. Se fierbe 3-5 minute şi apoi se ia de pe foc.

Durată de fierbere: 3 Minute

4

Se înlătură spuma şi imediat se umplu borcanele pregătite și sterilizate în prealabil. Se închid cu capace cu filet, se răstoarnă şi se lasă să stea sprijinite pe capac circa 5 minute.

  • Rafinaţi gustul dulceții cu puţină Păstaie de Vanilie Bourbon Dr. Oetker.