Flag

Gem de căpșuni cu Prosecco

6 borcane 200 ml
Ușoară
40
O dulceață perfectă pentru un cadou drăguț sau pentru o gustare
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Puteți folosi fructe congelate în locul fructelor proaspete. Cântăriți fructele congelate, lăsați-le să se dezghețe, pregătiţi-le tip piure și folosiți sucul rezultat în preparat.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru gem
850 gcăpșune (preparate cântărite)
200 mlProsecco sec
1 pachetGelifiant cu fructoză dietetic Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Gelifiant cu fructoză dietetic Dr. Oetker
1

Pregătiți căpșunile

Spălați și tăiați căpșunile, tocați mărunt și cântăriți 850 g.

2

Gătiți dulceața

Se amestecă căpșunile și Prosecco cu zahărul si cu pachetul de Gelifiant cu fructoză într-o cratiță mare. Aduceți totul la fiert amestecând continuu, timp de cel puțin 3 minute. Efectuați un test de gelifiere: puneți 1-2 lingurițe din dulceaţa fierbinte pe o farfurie și lăsați-o să se răcească. Dacă nu se fixează, continuați să gătiți timp de 1 minut.

3

Turnați dulceața în borcane

Îndepărtați amestecul de pe foc și umpleți imediat. Închideți capacele și întoarceți pentru aproximativ 5 minute pe capac.

  • Puteți folosi fructe congelate în locul fructelor proaspete. Cântăriți fructele congelate, lăsați-le să se dezghețe, pregătiţi-le tip piure și folosiți sucul rezultat în preparat.