pentru rețeta Gem de zmeură
1 kg | zmeură |
5 g | Sare de lămâie Dr. Oetker |
500 g | zahăr |
1 plic | Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker |
Pregătire: Zmeura se curăţă şi se cântăreşte (1 kg).
Mod de preparare: Fructele împreună cu sarea de lămâie se pun într-o cratiţă. Plicul Gelfix Extra 2:1 se amestecă împreună cu cantitatea necesară de zahăr şi se toarnă peste fructe. Toate ingredientele se aduc la punctul de fierbere amestecându-se continuu la foc mare şi se lasă să fiarbă intens cel puţin 3 minute, după care se trage cratiţa deoparte. În caz de nevoie se adună spuma formată, iar cu gemul fierbinte se umplu imediat borcanele, pregătite în prealabil, până la marginea superioară. Se pune capacul şi se lasă 5 minute să stea răsturnate, cu capacul în jos.