Flag

Gem de zmeură

despre 6 - 7 borcane 250 ml
Ușoară
40
Un gem aromat și delicios
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Pe cât posibil depozitaţi gemul într-un loc întunecos, uscat şi rece. Datorită umidităţii prea mari a aerului, frigiderul nu este un loc recomandat.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Ingrediente
1 kgzmeură
5 gSare de lămâie Dr. Oetker
500 gzahăr
1 plicGelfix 2:1 Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Sare de lămâie Dr. Oetker
Picture - Gelfix 2:1 Dr. Oetker
1

Pregătire: Zmeura se curăţă şi se cântăreşte (1 kg).

2

Mod de preparare: Fructele împreună cu sarea de lămâie se pun într-o cratiţă. Plicul Gelfix Extra 2:1 se amestecă împreună cu cantitatea necesară de zahăr şi se toarnă peste fructe. Toate ingredientele se aduc la punctul de fierbere amestecându-se continuu la foc mare şi se lasă să fiarbă intens cel puţin 3 minute, după care se trage cratiţa deoparte. În caz de nevoie se adună spuma formată, iar cu gemul fierbinte se umplu imediat borcanele, pregătite în prealabil, până la marginea superioară. Se pune capacul şi se lasă 5 minute să stea răsturnate, cu capacul în jos.

  • Pe cât posibil depozitaţi gemul într-un loc întunecos, uscat şi rece. Datorită umidităţii prea mari a aerului, frigiderul nu este un loc recomandat.