Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Gugelhupf clasic

Un desert apreciat

despre 10 - 15 bucăți

grad de dificultate mediu 20 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Gugelhupf clasic

Pentru aluat:

1 plic Drojdie Dr. Oetker
1 linguriță zahăr
200 ml frișcă
200 g unt sau margarină moale
500 g făină
125 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
6 picături Esențe de lamâie 38 ml Dr. Oetker
1 priză sare
4 ouă
150 g Stafide aurii Dr. Oetker
100 g migdale curățate de coajă și mărunțite

Pentru forma de copt:

pesmet sau migdale curățate de coajă și mărunțite

preparation

Mod de preparare

1

Pentru aluat, se amestecă într-un vas mic drojdia cu zahărul și frișca , apoi se lasă circa 15 minute la temperatura camerei. Untul sau margarina se topește într-o oală, apoi se lasă să se răcească.

2

Se amestecă făina cu zahărul, zahărul vanilinat, esența de lămâie, sarea, ouăle, untul sau margarina și compoziția cu drojdie, folosind mixerul, spiralele de frământat, la început la viteză mică, apoi la viteză mare, circa 5 minute, până la obținerea unui aluat omogen. Se încorporează stafidele și migdalele. Aluatul acoperit se lasă într-un loc cald la crescut. până ce își mărește vizibil volumul (circa 25-30 de minute).

3

Se unge și se tapetează cu pesmet sau cu migdale mărunțite forma de Gugelhupf (Ø 24 de cm). Aluatul se mai framântă incă o dată, apoi se toarnă în forma de copt, se acoperă și se lasă iarăși la dospit, până ce își mărește vizibil volumul (20-25 de minute). Forma se introduce în cuptor și se coace.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 160 °C

Durată de coacere: 60 Minute

4

Prăjitura se lasă circa 10 minute în formă, apoi se răstoarnă pe un grătar de bucătărie și se lasă să se răcească.

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii