Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Lichior de vanilie și nuci

O băutură de casă deosebită

despre 23 porții

grad de dificultate redus 20 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Lichior de vanilie și nuci

Pentru 1 sticlă cu capacitatea de 1,5 l:

300 g nuci
250 g zahăr brun
1 Păstaie vanilie Bourbon Dr. Oetker
700 ml vodcă
1 baton scorțișoară

preparation

Mod de preparare

1

Mod de preparare: Se mărunțesc nucile și se prăjesc într-o tigaie fără a folosi grăsime. Se adaugă zahărul, amestecând continuu, se caramelizează, la foc mic, timp de aproximativ 2 minute. Caramelul se lasă la răcit. Se clătește sticla cu apă caldă și se lasă la uscat.

2

Se crestează longitudinal păstaia de vanilie, se rade miezul cu ajutorul unui cuțit și se pune în sticlă. Se adaugă nucile caramelizate, vodca și batonul de scorțișoară. Lichiorul se lasă la macerat timp de aproximativ 6 săptămâni.

3

Se strecoară lichiorul printr-o sită căptușită cu un tifon. Siropul se toarnă în sticle mai mici, clătite în prealabil cu apă caldă.

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii