Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Mașină de pompieri

Pentru toate familiile de năzdrăvani

1 bucată

grad de dificultate mediu 60 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Mașină de pompieri

Pentru aluat:

100 g nuci măcinate
100 g nuci mărunțite
200 g unt sau margarină moale
150 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 praf sare
3 ouă
150 g făină
2 lingurițe rase Praf de copt Dr. Oetker

Pentru decorare:

despre 25 g zahăr pudră
1 lingură suc de lămâie
grisine învelite în ciocolată
6 biscuiți cu jeleu de portocale și glazură de ciocolată
1 plic glazură roșie pentru brioșe
5 biscuiți cu unt și cereale integrale
melcișori gumați
Creioane pentru decor Dr. Oetker

preparation

Mod de preparare

1

Mod de preparare: Nucile se prăjesc puțin într-o tigaie și se lasă apoi la răcit într-o farfurie. Se unge și se tapetează cu făină forma de copt. Se preîncălzește cuptorul.

2

Aluat: Margarina sau untul se toarnă într-un vas de mixat și se freacă spumă, folosind mixerul. Se încorporează zahărul, zahărul vanilinat și sarea. Se adaugă ouăle, fiecare ou se bate timp de aproximativ ½ minut, folosind mixerul, la viteza cea mai mare. Se adaugă și se încorporează făina, praful de copt și nucile. Se toarnă aluat în formă și se nivelează. Se introduce forma la cuptor, în partea de jos a acestuia.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 160 °C

Durată de coacere: despre 55 Minute

Prăjitura se lasă la răcit în formă, timp de 10 minute, apoi se desprinde din aceasta și se lasă la răcit pe un grătar de bucătărie.

3

Decor: Se taie ¼ din blat. Se îmbină apoi cele două părți, a.î. să se obțină forma unei mașini de pompieri. Se amestecă zahărul pudră cu sucul de lămâie, iar cu 1 lingură din glazura astfel obținută se lipește „cabina" mașinii. Două din grisinele învelite în ciocolată se taie în 6 părți egale. Din aceste bucăți și alături de alte două grisine se formează „scara" pentru mașina de pompieri. Grisinele se lipesc cu glazura de zahăr și suc de lămâie. Doi din biscuiții cu jeleu de portocale se lipesc cu restul de glazură unul peste celălalt.

4

Se întinde glazura roșie de jur împrejurul prăjiturii. Biscuiții cu unt se fixează pe post de „ferestre" în timp ce glazura încă nu s-a întărit. Cei 4 biscuiți cu jeleu de portocale rămași se fixează drept „roți". Se întinde unul din melcișorii gumați și se lipește de cabină drept „furtun". Se așază apoi cei 2 biscuiți cu jeleu de portocale în spatele mașinii. Între ei și „cabină" se fixează „scara". Se lasă glazura la întărit, iar cu ajutorul creioanelor pentru decor se decorează „farurile", „proiectoarele", iar pe marginea laterală a mașinii se scrie numărul de urgență 112.

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii