Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Plăcintă cu unt și alune caramelizate

Un desert crocant

despre 24 cani

grad de dificultate mediu 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Plăcintă cu unt și alune caramelizate

Pentru aluat:

200 g cartofi
1 praf sare
200 ml lapte
50 g unt
500 g făină
1 cub Drojdie proaspătă Dr. Oetker
50 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 ou

Pentru stratul de acoperire:

150 g amestec crocant de nuci
125 g zahăr

Pentru glazurare:

25 g zahăr
50 g unt

preparation

Mod de preparare

1

Mod de preparare: Se curăță cartofii, se taie în bucăți mici și se fierb în apă cu sare. Apoi se scurg și se lasă la răcit. Se încălzește laptele, se adaugă untul și se topește în lapte.

2

Aluat: Se toarnă făina și drojdia într-un vas de mixat. Se adaugă restul ingredientelor și se frământă totul, folosind mixerul, mai întâi la viteză mică, apoi timp de cca. 5 minute la viteză mare, până ce se obține un aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă într-un loc cald la dospit, până ce își mărește vizibil volumul. Se unge tava și se preîncălzește cuptorul.

3

Nucile caramelizate: Se mărunțesc nucile. Se topește zahărul într-o tigaie și se caramelizează, apoi se încorporează nucile. Caramelul se lasă la răcit pe hârtie de copt, iar apoi se mărunțește.

4

Aluatul se mai frământă încă o dată pentru scurt timp pe o suprafață tapetată în prealabil cu făina, apoi se încorporează caramelul. Se întinde aluatul în forma de copt, iar cu ajutorul cozii unei linguri de lemn se formează mici adâncituri în aluat. Se presară zahărul peste aluat, iar în adâncituri se distribuie untul. Se lasă aluatul încă o dată la dospit, până ce își mărește vizibil volumul. Se introduce tava la cuptor.

Cuptor electric 200 °C

Cuptor cu aer cald 180 °C

Durată de coacere: despre 18 Minute

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii