Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Prăjitură cu pere și scorțișoară

Un desert savuros

12 bucăți

grad de dificultate mediu 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Prăjitură cu pere și scorțișoară

Tavă de copt (30 x 40 cm):

Pentru aluat:

200 g unt sau margarină moale
150 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
2 ouă
150 ml lapte
250 g făină
0,5 plicuri Praf de copt cu Șofran Dr. Oetker

Pentru umplutură:

650 g pere
250 ml vin alb
100 g zahăr
1 linguriță rasă scorțișoară
1 linguriță Esență de portocale 38 ml Dr. Oetker
1 plic Gelatină Dr. Oetker
200 ml apă
1 plic Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker

Pentru decorare:

1 plic Spumă pentru deserturi cu gust de Frișcă Dr. Oetker
2 lingurițe Cacao Dr. Oetker
150 ml lapte

preparation

Mod de preparare

1

Se bate spumă cu mixerul untul sau margarina, zahărul, zahărul vanilinat, laptele şi ouăle. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt. Se toarnă aluatul în tavă acoperită cu hârtie de copt. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit şi se coace.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 160 °C

Durată de coacere: 20 Minute

2

Blatul fierbinte se răstoarnă peste o hârtie tapetată cu zahăr pudră, iar hârtia de copt se şterge cu puţină apă rece şi se trage uşor de pe blat. Se taie blatul pe lăţime în 2 părţi egale.

3

Se curăţă perele, se scot sâmburii şi se taie în bucăţele mici. Se amestecă bine cu telul vinul cu Vege gel, se adaugă zahărul şi scorţişoara şi se pun pe foc până la primul clocot. Se adaugă perele şi se lasă să clocotească timp de 2 minute amestecând continuu. Se amestecă conţinutul plicului de Pudding cu apă şi se adaugă în compoziţia de mai sus. Se lasă să dea în clocot, amestecând continuu, se adaugă 1 linguriță esență de portocale şi apoi se trage de pe foc.

4

Se toarnă umplutura peste blat şi se acoperă cu cealaltă jumătate de blat. Se lasă la frigider timp de 3 ore.

5

Se prepară frişca conform instrucţiunilor de pe plic. Din hârtia de copt se taie un şablon în formă de pară, se aşază pe suprafaţa prăjiturii şi se pudrează uşor cu cacao.

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii