Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Tartă cu prune

Un desert cu fructe potrivit pentru fiecare zi

despre 15 bucăți

grad de dificultate mediu 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tartă cu prune

Pentru stratul de acoperire:

400 g prune coapte

Pentru aluat:

125 g făină
2 lingurițe rase Praf de copt Dr. Oetker
75 g zahăr tos
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 ou
100 g brânză dulce degresată
100 ml ulei
100 ml frișcă

Pentru forma de copt:

20 g migdale curățate de coajă și mărunțite

Pentru umplutură:

100 ml frișcă
1 ou
25 g migdale curățate de coajă și mărunțite
1 lingură zahăr

Pentru sos:

200 g prune coapte, jumătăți
10 g zahăr tos
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
3 linguri apă

preparation

Mod de preparare

1

Pentru stratul de acoperire, se spală prunele, se scurg și se usucă, apoi se taie în jumătăți și se scot sâmburii.

2

Pentru aluat, se amestecă într-un vas cu capac (cu volum de 3 l) făina împreună cu praful de copt, zahărul și cu zahărul vanilinat.

3

Se adaugă oul, brânza, uleiul și frișca. Se pune capacul și se închide vasul, se scutură energic (în total circa 15-30 de secunde), pentru a se obține un aluat omogen.

4

Se unge forma de tarte (Ø 28 cm) și se tapetează cu migdalele. Se toarnă aluatul în formă și se nivelează. Peste aluat se așază prunele, ușor suprapuse, asemenea țiglelor pe o casă. Prăjitura se introduce la cuptor și se coace.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 160 °C

Durată de coacere: despre 20 Minute

5

Pentru umplutură, se amestecă bine smântâna, oul, migdalele și zahărul. Amestecul se toarnă peste tartă, iar tarta se reintroduce la cuptor, pentru încă 25 min., la temperaturile indicate mai sus.

6

Tarta se așază pe un grătar de bucătărie și se lasă să se răcească.

7

Într-o crăticioară se pun prunele, zahărul tos, zahărul vanilinat și apa. Se fierb la foc mic până capătă consistența unui sos. Sosul obținut se pune peste prăjitura rece.