Flag

Vanilie

Păstaie de vanilie
Inspirație
Vanilie
Păstaia de vanilie

Vanilia este unul dintre cele mai populare și mai rafinate condimente din lume. Acest articol vă spune tot ce trebuie să știți despre păstăile de vanilie.

Ce sunt păstăile de vanilie?

Păstăile de vanilie sunt recipientele cu semințe fermentate din planta de vanilie. Odată ce sunt recoltate păstăile, încă verzi, începe procesul de uscare - acesta este cel care deblochează aroma naturală de vanilie.

Pulpa (semințele) din păstăile de vanilie este cărnoasă și are o aromă fină și rotundă.

 

Doriți să aflați mai multe despre planta de vanilie? Atunci permiteți-ne să vă ducem într-o călătorie la tropice și să aflăm informații despre originea și cultivarea plantei de vanilie.

La ce se folosesc păstăile de vanilie?

Păstăile adevărate de vanilie sunt alegerea ideală pentru cei care doresc să utilizeze cel mai natural dintre toate produsele de vanilie. Semințele pot fi folosite pentru aromatizarea rețetelor dulci și sărate. Dar nu aruncați păstăia proaspătă de vanilie! Este în mod special bună pentru prepararea zahărului vanilat de casă.


Cumpărarea și păstrarea păstăilor de vanilie

Când cumpărați păstăi întregi de vanilie, există câteva caracteristici cruciale de calitate care vă vor ajuta să vă asigurați că alegeți un produs bun. Vă explicăm cum să recunoașteți păstăile de vanilie de calitate superioară.

  1. Selectați păstăi moi de vanilie unde puteți simți pulpa de vanilie și care se îndoaie fără a se rupe. Acest lucru vă va asigura că nu cumpărați păstăi uscate.
  2. Păstăile de vanilie ar trebui să aibă o culoare maro închis sau chiar negru. Evitați păstăile care au pete albe sau care au devenit palide.
  3. Dacă puteți examina păstăile selectate înainte de a le cumpăra, asigurați-vă că simțiți pielea. Ar trebui să aibă o consistență asemănătoare pielii care nu se rupe atunci când sunt îndoite

Păstrați păstăile de vanilie proaspăt achiziționate într-un tub de sticlă într-un loc întunecat și uscat. Păstăile de vanilie nu ar trebui să fie expuse la căldură, deoarece altfel vor elibera umezeală și pulpa se va usca.

La fel ca multe alte produse, păstăile de vanilie se păstrează mai mult decât indică data recomandată de consum. Dacă vă veți găsi vreodată cu păstăi uscate de vanilie care sunt greu de răzuit, le puteți transforma într-o pulbere fină de vanilie. În articolul nostru despre pudra de vanilie, vă arătăm cum.


Înlocuirea păstăilor de vanilie

Raioanele specializate conțin o gamă largă de sortimente de vanilie pe care le puteți folosi ca înlocuitor pentru semințele de vanilie proaspete. Extractul de vanilie este o alternativă excelentă datorită consistenței sale ușor de manevrat. Dacă rețeta dvs. necesită o păstaie de vanilie, puteți folosi în schimb două lingurițe de extract de vanilie. Dacă rețeta dvs. trebuie să conțină puncte de vanilie vizibile, verificați dacă extractul conține semințe de vanilie sau nu atunci când îl cumpărați.

 

Tot ce trebuie să știți despre utilizarea diferitelor sortimente de vanilie este explicat aici: Ce sortiment de vanilie este cel mai potrivit pentru o anume rețetă?

Modul corect de a extrage semințele din păstăile de vanilie

Mulți cofetari amatori nu îndrăznesc să folosească păstăi întregi de vanilie, deoarece nu știu cum să extragă semințele. În acest videoclip, vă arătăm cum să răzuiți semințele proaspete în doar câțiva pași scurți.


Instrucţiuni pas cu pas

1.

Picture -


2.

Picture -

3.

Picture -

4.

Picture -

5.

Ar trebui să utilizați semințele de îndată ce le-ați scos din păstăi, altfel se vor usca și își vor pierde aroma.

Rețete cu păstăi de vanilie