Flag

Dulceață de prune și smochine

6 borcane 200 ml
Ușoară
40
Smochinele întâlnesc prunele în acest desert delicios!
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

pentru dulceața de prune și smochine
950 gprune (cântărite după pregătire)
50 gsmochine
500 gzahăr
1 plicSare de lămâie Dr. Oetker
1 plicGelfix 2:1 Dr. Oetker
0,5 lingurițescorțișoară pudră

Afișare produse

Picture - Sare de lămâie Dr. Oetker
Picture - Gelfix 2:1 Dr. Oetker
1

Prunele se spală, se scot sâmburii, se taie mărunt, apoi se cântăresc 950 g. Se taie fin și smochinele, după care se pun fructele într-o oală adâncă, împreună cu sarea de lămâie.

2

Se amestecă 2 linguri de zahăr cu Gelfix Extra 2:1 şi cu scorţişoara pudră, se adaugă peste fructe şi se amestecă totul.

3

Se pune la foc moderat, amestecând continuu până la fierbere. Se adaugă restul de zahăr şi se aduce la fierbere. Se continuă fierberea în clocot pentru 3-5 minute.

Durată de fierbere: 3 Minute

4

Se înlătură spuma şi imediat se umplu borcanele pregătite în prealabil. Se închid cu capace cu filet, se răstoarnă şi se lasă să stea sprijinite pe capac circa 5 minute.