Flag

Dulceață de zmeură și caise cu lime

8 borcane
Ușoară
40
Gelfix lasă dulceața acolo unde îi este locul: în fructe
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

pentru dulceața de zmeură și caise
600 gzmeură (cântărire după pregătire)
700 gcaise (cântărire după pregătire)
250 gzahăr
1 plicGelfix 4:1 Dr. Oetker
1lime cu coaja netratată

Afișare produse

Picture - Gelfix 4:1 Dr. Oetker
1

Pregătire

Zmeura se alege și se spală, apoi se cântăresc 600 g. Caisele se spală, se scot sâmburii, se taie fin, apoi se cântăresc 400 g. Lime-ul se spală cu apă fierbinte, se usucă, se răzuiește coaja și se stoarce sucul.

2

Preparare

Fructele, coaja și sucul de lime se pun împreună într-o oală. Se amestecă plicul de Gelfix 4:1 cu zahărul, conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se adaugă peste fructe.

3

Sub amestecare continuă, se aduce compoziția la punctul de fierbere și se mai lasă pe foc timp de cel puțin 3 minute, amestecând în continuare.

Durată de fierbere: 3 Minute

4

Se ia de oala de pe foc, se înlătură spuma dacă  e nevoie şi imediat se umplu borcanele pregătite și sterilizate în prealabil. Se închid cu capace cu filet, se răstoarnă şi se lasă să stea sprijinite pe capac circa 5 minute.