Flag

Dulceață de caise și coacăze

10 borcane
Ușoară
40
Un gust unic și desăvârşit de fructe
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

pentru dulceața de caise și coacăze
600 gcaise
400 gcoacăze roșii
1150 gzahăr
1 plicGelfix 1:1 Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Gelfix 1:1 Dr. Oetker
1

Pregătire

Caisele se spală, se scot sâmburii, se taie mărunt şi se cântăresc 600 g. Se spală bine și coacăzele, li se scoate pielița și se cântăresc 400g. Apoi, se pun toate fructele într-o oală adâncă.

2

Preparare

Se amestecă conținutul plicului de Gelfix Clasic 1:1 cu 2 linguri de zahăr și se pune peste fructe.

3

Se pune la foc mare, amestecând continuu până la fierbere și se pune peste compoziție și restul de zahăr. Se fierbe totul pentru 3-5 minute şi apoi se ia de pe foc.

Durată de fierbere: 3 Minute

4

Se înlătură spuma şi imediat se umplu borcanele pregătite și sterilizate în prealabil. Se închid cu capace cu filet, se răstoarnă şi se lasă să stea sprijinite pe capac circa 5 minute.