Flag

Dulceață de rubarbă cu vanilie

6 borcane 200 ml
Ușoară
40
O dulceață delicioasă de rubarbă cu o notă de vanilie, pe care o poți face cu ușurință!
Dulceața de rubarbă cu vanilie este un deliciu rafinat și aromatic, obținut din combinația savuroasă a rubarbei proaspete cu notele dulci și parfumate de vanilie. Textura sa fină și gustul echilibrat între aciditatea rubarbei și dulceața vaniliei o transformă într-o alegere perfectă pentru a răsf...
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

pentru dulceața de rubarbă cu vanilie
1000 grubarbă
1 buc.Păstaie vanilie Bourbon Dr. Oetker
500 gzahăr
1 plicGelfix 2:1 Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Gelfix 2:1 Dr. Oetker
1

Pregătire

Rubarba se spală bine și se curăță (daca e nevoie, se decojește), după care se taie în bucățele mici și se cântăresc 1000g. Se taie păstaia de vanilie longitudinal și se scoate pulpa. 

2

Prepararea dulceții de rubarbă cu vanilie

Se amestecă rubarba cu zahărul, conținutul plicului de Gelfix Extra 2:1 și pulpa de vanilie într-o oală încăpătoare și se pune la foc mediu. 

3

Se aduce la fierbere, după care se mai lasă pe foc 3-5 minute, amestecându-se continuu în tot acest timp.

Durată de fierbere: 3 Minute

4

Se înlătură spuma dacă e nevoie şi imediat se umplu borcanele pregătite și sterilizate în prealabil. Se închid cu capace cu filet, se răstoarnă şi se lasă să stea sprijinite pe capac circa 5 minute.