Flag

Dulceaţă de vişine cu lichior de coacăze

6 borcane 200 ml
Ușoară
60
Gelfix lasă dulceața acolo unde îi este locul: în fructe
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Puteţi prepara dulceaţa cu nectar de coacăze în loc de lichior.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Dulceață de vișine
900 gvișine cântărite după pregătire
100 mllichior de coacăze
1 plicZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
1 plicGelfix 2:1 Dr. Oetker
500 gzahăr

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
Picture - Gelfix 2:1 Dr. Oetker
1

Pregătire

Vişinele se spală, se scot sâmburii şi se cântăresc 900 g. Două treimi din cantitatea de vişine se pasează, iar restul de vişine se taie în două. Se măsoară 100 ml lichior de coacăze.

2

Preparare

Vişinele, lichiorul şi zahărul vanilat Bourbon se pun într-o oală mare şi se amestecă împreună cu zahărul şi cu Gelfix Extra 2:1, apoi se amestecă bine. Amestecând continuu, se aduce compoziţia la fierbere, la foc mare, apoi se continuă fierberea în clocot minim 3 minute. Se îndepărtează eventuala spumă formată şi imediat se umplu până în margine borcanele pregătite în prealabil. Borcanele se închid cu capace cu filet, se răstoarnă şi se lasă sprijinite pe capac circa 5 minute.

  • Puteţi prepara dulceaţa cu nectar de coacăze în loc de lichior.