Vişinele se spală, se scot sâmburii şi se cântăresc 900 g. Două treimi din cantitatea de vişine se pasează, iar restul de vişine se taie în două. Se măsoară 100 ml lichior de coacăze.
Vişinele, lichiorul şi zahărul vanilat Bourbon se pun într-o oală mare şi se amestecă împreună cu zahărul şi cu Gelfix Extra 2:1, apoi se amestecă bine. Amestecând continuu, se aduce compoziţia la fierbere, la foc mare, apoi se continuă fierberea în clocot minim 3 minute. Se îndepărtează eventuala spumă formată şi imediat se umplu până în margine borcanele pregătite în prealabil. Borcanele se închid cu capace cu filet, se răstoarnă şi se lasă sprijinite pe capac circa 5 minute.
Rețete asemănătoare
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri
Preparare:60 6 borcane 200 ml